söndag 19 maj 2013

Breaking news!!
Tidigare berättade jag ju om tofsvipeboet som försvann. Så gissa min glädje när jag såg dessa småttingar födosöka i gyttjan, bara en liten bit bort. Samma stil som de vuxna, ner med näbben i blötan och upp åker en mask. Härligt! Modern fanns i närheten, men var inte överdrivet försiktig när jag riggade upp utrustningen på kanske 7-8 meters avstånd. Men under skjutningen kom en kråka flygande. Den jagades utan förbarmande bort. Alltid besvärligt att fotografera genom passagerarfönstret, vände jag lite senare tillbaka för att få tillfälle från rätt sida. Då var familjen puts väck. Så nog lite tur att ha fått chansen till detta utsökta fototillfälle. De var bara två ungar och kan inte ha varit många dagar gamla. I den kraftiga blåsten höll de sig nära grässtråna;  förvisso kan de redan kraftiga klorna hjälpa till att hålla kroppen kvar på marken.

8 kommentarer:

 1. Alltid lika underbart att se de nykläckta ungarna :-)

  SvaraRadera
 2. Åh så härligt, vilka små sötnosar! :-)

  SvaraRadera
 3. Ljuvligt och alldeles underbaaaaaaaaaart. Glädjande att de klarat sig. Fina bilder och så läckert med bokeh i bakgrunden i sista bilden. Blir min favorit.
  M

  SvaraRadera
 4. Men så sött! Vilken lycka att hinna knäppa en bild på dom små :)
  Ha det /bea

  SvaraRadera
 5. så söta så, kul att få se tofsvipa ungar.
  härligt att du kunde komma så nära.

  SvaraRadera
 6. Kul att det verkar gått bra för tofsvipan. Vilka små söta dunbollar. Hoppas du får se dem någon mera gång.

  /Erik

  SvaraRadera
 7. Vilken lycka och vilken tur du hade här att få se ungar av tofsvipa.Ljuvliga tider i naturens barnkammare nu och det enda jag sett hittills är grågåsungar men på långt håll så jag säger stort grattis till dig att fått fångat de här små ljuvliga dunbollarna.Man ser ju redan nu vilken art de tillhör.
  //Kicki

  SvaraRadera
 8. Nu fick jag nästan tårar i ögonen :) vad glad jag blir!!!
  Det är en sådan känsla att se nya generationer föra arter vidare. Det är lite av det som får mig att vilja fortsätta spenderar halva mitt liv i skogen, att få se sådant här :) kanon!

  SvaraRadera