onsdag 8 maj 2013

Två sidor av tvåbenta (2)


Det var nersidan med buskörandet. För det fanns i detta fall oxå en uppsida. Här ovan är rödbenan som den mestadels såg ut medan jag hamrade på med kameran, innan fartdåren kommit alltför nära. Snäll, trevlig fågel med vacker drill i mun. Enda större rörelsen var huvudets när den uppmärksamt spanade åt alla håll som fåglar gör.
Sen kommer den lilla, blå bilen i hög fart.
Och se! Lite action! Detta är sista rutan innan objektivet snabbt drogs undan och gruset smattrade mot bilplåten. Känns lite underligt att känna tacksamhet mot en sådan, men så är det ju. Så tack, fartdåre! För en bild jag förmodligen inte förunnats annars.

10 kommentarer:

 1. Läckra bilder på denna häftiga pippi, gillar verkligen dom röd/orange benen som lyser upp ordentligt.
  Hehe, och här fick du hjälp av fartdåren ;)

  SvaraRadera
 2. Nice pictures! I am from Finland and I just found your blog.

  SvaraRadera
 3. Läckra bilder med den fina bakgrunden !

  SvaraRadera
 4. JÄttefina bilder o senaste inläggen. INte hunnit med , det har varit älgmöten o sena kvällar mm.
  Jo du det var så läckert vid sjön , som en sommarkväll, gässen bråkade och deras läte ekade över sjön....varmt o gott var det o jag bara njöt. Glad att jag får bo nära vacker natur

  SvaraRadera
 5. Jättefina bilder båda två! och så läckert att få se stork! :)

  SvaraRadera
 6. Hehe så var det glömt då ;))
  Trevliga bilder på rödbenan och kul med den lilla tungan som syns i munnen.Ja jag kommer allt ihåg mina stunder med denna fågel.Extra komihågfullt blir det då man får sitta och njuta av dom en stund och dom känner sig bekväma med det också.Varje gång det händer blir en hedersstund som lagras i minnet eller hur?
  //Kicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Trodde att jag redan skrivit ett svar till dig, Nattugglan. Men det lyckades jag visst schabbla bort. Visst är dessa fåglar lite mer oskygga än andra? Förra året satt vi i bilen och hade en på stolpe mindre än vägbredden bort. Jag fick hålla på med kameran , kunde komponera om så det var viss rörelse i bilen. Utan att det verkade bekomma den särskilt. D e t minnet är för alltid inpräntat i hjärnbarken, så sant, så sant.
   / Klas

   Radera
 7. Hej!
  Trevlig text och fina bilder! Det gäller att vara snabb med fokuseringen :)
  Ha en bra dag /bea

  SvaraRadera
 8. Hej igen!
  Verkligen fina mästerskott på rödbenan.
  Ha en fin dag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 9. Jättefina bilder på rödbenan. Även om du fick en bra bild p. g.a "rallyåkaren" tror jag du önskat att han inte fanns.

  SvaraRadera