söndag 26 maj 2013

Från buskagen runt sjönSvartvit flugsnappare. Den första för mig och en mycket hygglig själ, tillika. Fotograferad i Tåkerns randområden hade jag aldrig haft förmånen tidigare, men se! En fågel som direkt kunde identifieras. Tänk om alla andra fåglar vore lika lättidentifierade! Som den hoppade runt på grenarna gav den mig alla chanser att föreviga episoden från alla tänkbara vinklar. Idealmodellen, kort sagt. Det öppna landskapet runt sjön bjuder på fina exponeringsförhållanden och hyfsat intressanta fonder till motiven. Sen hade det varit bra om dessa fåglar kunnat ta lite fler insekter och göra själ för namnet. Myggstift på nästa gång!

4 kommentarer:

 1. Hej!
  En glad liten filur den där svartvit flugsnapparen. Den bor hos mig i flertalet holkar.
  Trevlig kväll/bea

  SvaraRadera
 2. Snygg bild, men är den inte lite mager, finns tillräckligt med mygg!!!!!
  Hos oss har dessa filurer tagit över Blåmesarnas holk. Ingångshålet har vidgats, i fjol försökte de men passerade inte trots upprepade försök.
  M

  SvaraRadera
 3. Visst är det häftigt när man känner igen en fågel och kan identifiera den alldeles själv.Man känner sig nästan som en riktig ornitolog ;))
  Den här fågeln har jag inte träffat på men den verkar ju mycket samarbetsvillig och sånt gillar vi.Dåligt av den dock att inte bjuda på lite flugor i näbbet ;))
  //Kicki

  SvaraRadera
 4. Hahaha...samma här...nån ornitolog blir man aldrig...men svartvita flugisen är ju lätt att känna igen...här har jag en hane o hona som flyger runt lite och ibland kikar in i holken utanför vardagsrummet...men upptaget av talgoxarna än så länge så vi får se om de jagar bort oxarna eller om det blir oxarna som vinner...
  Fin bild för övrigt!

  Ha en fin vecka!

  Steffe

  SvaraRadera