fredag 1 mars 2013

En ljus, en mörkSpinner vidare från förra inlägget. Ingenting ramlade ner ifrån stativet igår därför att utrustningen aldrig hann monteras upp. Detta berodde förstås på att utrustningen sabbades dessförinnan. Jag har en Benro kulled som jag dittills trott gott om. Skulle skifta det huvudet till ett större stativ, men jädrar så hårt det satt fast. Jag slet och - till min olycka -  lossnade inte huvudet från centerpelaren utan den lilla skruven som låser fast rotationsleden. Inte bara skruven utan hela infästningen. Det som ser fastgjutet ut visade sig istället vara ingängat och fäst med lim! Svagt, tycker jag. Grejen kostade nära 1500 spänn, om jag minns rätt. Lite hårda tag måste utrustningen palla för. Senare kunde jag få loss huvudet med hjälp av skruvstädet Med detta får utrustningssnacket ta semester ett tag.
Så mycket roligare att vi hade skapligt väder igår och att SMHI lovat sol till denna dag som kommer. Ska jobba men hinner nog knäppa ett par bilder innan dess.
Ser att vi gått in i mars månad. Nu börjar det hända grejor...

5 kommentarer:

 1. Ja nu hoppas vi att det händer en del. Då gäller det att ha grejerna i ordning. Själv har jag satsat på RRS-systemet. Det verkar klara en smärre bomb utan att gå sönder.

  SvaraRadera
 2. Ja nog tycker man grejerna borde hålla bättre...Jättefina bilder båda två!

  Log när jag läste om dina 4 cm i trädgården, då vi har närmare en meter snö kvar. Det var nog en liten överdrift från mej att allt blir till slask, det är mest efter vägarna än så länge :)

  SvaraRadera
 3. Den där dekalen du skrev om Varning för fågelfotografer skrattade jag gott åt.Det är ju verkligen klockrent,hehe.
  Fint vråken sitter och poserar för dig.Dom är baske mig inte lätta att fånga på bild.Drar iväg fortare än kvickt.
  //Kicki

  SvaraRadera
 4. Du verkar ha en rackarns otur just nu med grejerna, själv använder jag sällan stativ för det är ju bökigt att släpa med sig det. I för sig så går eller så cyklar jag när jag ränner runt och fotar, så det blir lite tungt med ett stativ också.

  SvaraRadera
 5. Sicken otur då.....hoppas det fixar sig. Fina bilder du fick

  SvaraRadera