lördag 30 mars 2013

2009, igen (1)Med lite tid att reflektera över vad som varit kom turen till 2009 års bildarkiv. Närmare bestämt kronhjortsbrunsten, september detta år. Jag kommer då och då framöver publicera en del bilder - ffg tagna med något så när adekvat fotoutrustning - med anknytning till denna storartade händelse. Först ut denna kapitala hjort med hindar. Om jag minns rätt mer hördes än syntes de i täta morgondimman. Hörde är rätta ordet. Bildens brunstvrål skakar om en, ska jag säga. Dimman lät mig mycket turligt komma dem riktigt nära utan att de verkade ta notis.

8 kommentarer:

 1. Den här gillas väldigt mycket. Mystik och imponerande krona!

  SvaraRadera
 2. Vilken häftig bild....det var en rejäl tjur....måste varit spännande att se

  SvaraRadera
 3. Påminner om öppningsscenen i The Gladiator när Russel Crowes karaktär flankerar germanerna med sitt kavalleri i det han vrålar "WHAT WE DO IN LIFE ECHOES IN ETERNITY"

  SvaraRadera
 4. Härlig mystifierad bild i tidig morgondimma.Kan riktigt höra brölet och frustandet och ångorna från djuren.Mäktigt det måste vara att vara där.Hade jag gärna velat uppleva.
  Hur reagerar de om de blir upptäckta?Går de till anfall?
  //Kicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska nog mycket till för att de ska gå till anfall, känner de sig trängda så...såklart att de hornen lätt punkterar en människa. De är i grunden godmodiga djur som nöjer sig med att blänga ilsket på fotografen. Men här som överallt annars gäller det att försöka läsa av djurens intentioner. När jag skriver detta erinrar jag mig ett gammalt Youtubeklipp med en galning som sprejat sig med lukthormoner för att locka fram hjort och visst, han får sig ett par rejäla snytingar. Det är frun som filmar. Undrar om de skiljde sig efteråt...http://www.youtube.com/watch?v=n4YtKnfrzdU

   / Klas

   Radera
 5. Hallå där...det verkar funka med lightboxen här med...men franska?...det förstod jag inte...ehhhh...?
  MEN...huvudsaken det funkar som sagt...!
  Häftig och mystisk mystik...i bilden!

  Steffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Franska var aldrig mitt språk, Steffe. Tyckte att 1 sur 2 lät en smula franskt, bara. I övrigt är jag väl lika o-orienterad i programmeringsspråk som i franskan, tur det finns människor som vet bättre.
   / Klas

   Radera
 6. Håller med övriga om bilden, gillar den tjocka dimman som ger den där härliga mystiska känslan.

  SvaraRadera