söndag 10 mars 2013

Upptäckt! (2)Strålande solen till trots, nere i dalgången var det mörkt. Långt ifrån tyst med vattenmängder propellrade av den lilla snösmältning vi i alla fall hade. Fågelsång var inte att tänka på i den rytande forsen. Ska jag lära mig känna igen strömstarens kvitter får jag vända mig till den bok jag fått med text och CD-skiva med läten, hoppas denna fågel finns med där. Måste kollas upp. Och nej, det är en stubbe och inget avchoppat rådjurshuvud fågeln fascinerat tittar på i undre bild.

10 kommentarer:

 1. Läckra strömmisbilder, första bilden sticker klart ut. Är det nedre fallet i bakgrunden? För det är Forsakar antar jag?

  Jag måste försöka bli ledig i veckan och sticka dit :o)

  Tack för inspiration!

  SvaraRadera
 2. Ja denhär fågeln fascinerar en mycket.Miljön omkring den och sättet på hur den agerar är kul att studera.
  Ser faktiskt ut som ett rådjurshuvud...
  //Kicki

  SvaraRadera
 3. Strömstaren är svår att se innan man hittar den :) men vacker är den!
  Väldigt bra bilder du har fångat på denna art.

  Tidigare idag så hittade även jag ett nytt paradis som gav mig världens sötaste stjärt på bild :) Se in vettja! / Sami

  SvaraRadera
 4. Verkligen uttrycksfull bild. Min personliga tolkning blir: Strömstaren har hittat sin idol och vill inte ta blicken ifrån denna ljuva varelse.
  Snygga bilder som vanligt.
  Ha det gott,
  M

  SvaraRadera
 5. Tjenixen.Skrattade gott åt din kommentar.Du har humor.Gillar jag.
  Har du några tips på hur man söker upp jordugglan?För jag förstår av headern att döma att du har stött på den, för det är väl en jorduggla.Hittas i öppna landskap och grässlätter har jag läst.Ingen idé att söka i skog då?I morgon är det nämligen op jorduggla som gäller här.
  //Kicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Kicki! Utöver vad du redan skrivit ska du hålla utkik efter stolpar och liknande i anslutning till dina områden. De tycker om att vila på sådana. Har en skådare berättat för mig. Någon som vet mer?
   / Klas

   Radera
 6. Urtjusiga miljöbilder på strömmisen, ser lite ut som min lilla å här i England med mossa på stenarna, träd och pinnar lite här och där.
  Och mörk på sina ställen :)

  SvaraRadera
 7. Men så läckert! Missade strömstaren då jag inte kunde slita blicken på just rådjurshuvudet! :)

  SvaraRadera
 8. ciao complimenti belle fotografie.L' uccello della foto mi sembra il merlo acquaiolo. buona serata carla Cuneo Italia

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder på strömstaren. Inspirerande, måste försöka komma iväg och se om man kan få dem på bild. Förra gången gäckade de mig. Skam den som ger sig...

  SvaraRadera