fredag 29 mars 2013

Efter middagsluren


Bilade till Fyledagen igår, hoppades på rovfåglar att fotografera. Såg några glador, en enstaka ormvråk. Inte mycket att skriva hem om där inte. Naturen är förstås väl värd sitt besök. Om jag beskriver den som Turistföreningspittoresk kanske det är en bra sammanfattning.
När jag stod där på gamla banvallen och väntade på flygande raptorer såg jag något annat på trädstammen 30 meter bort. Som ett garnnystan inkilat mellan grenarna. En snabb titt genom telet bekräftade misstanken. En sovande ekorre. I solen, mitt på dagen. Tog av utrustningen från stativet, smög försiktigt framåt för att fota, inte väcka. Men så har jag ju nästan alltid hunden med och med lite vittring i luften struntar den totalt i sovande ekorrar. Så här har den nyss vaknat, undrar väl vad jag är för slags lustigkurre...

9 kommentarer:

 1. Trötter ja, fin bild fick du. Sen va det trevligt att se alla vårfåglar du hade i inläggen här under.

  SvaraRadera
 2. Hej Klas!
  Härlig bild på Kurre man blir alltid glad när man ser dessa skönheter.
  Ha en fin påsk!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Så fin, så fin den är. Smälter totalt och nosen är helt underbar bara den.
  Ha en bra påskhelg med goda fototillfällen.
  M

  SvaraRadera
 4. Söt bile, vi har fått 2 ekorrar här hemma nu. De kommer varje dag o tar lite fågelfrö vid fågelmatplatsen. Glad Påsk!

  SvaraRadera
 5. Det var ingen dålig dag att få se en ekorre och få fotat den.Har inte sett en ekorre sen i höstas fastän jag ivrigt spanar efter dom små godingarna, så grattis till den.Bra med tele,mycket ser man på långt håll som liknar något man inte kan identifiera vad det är för något och då är objektivet verkligen bra att ta till.
  //Kicki

  SvaraRadera
 6. Vilken gullig syn!! Som tidigare sagt så är det allt för sällan man ser till några ekorrar här...men de finns, för man ser spåren efter dem :))

  Kul kommentar du skrev igår:)) men jag gillar knäckebröd, så inga lasagneplattor blev det, men ack så gött det lät, länge sen sist :)

  SvaraRadera
 7. Jodu hägern hade fri sikt mot mig,ingenting i vägen men den satt ju i stadsmiljö då ån rinner mitt bland gående folk och bilar.Önskar bara att jag mött den tidigare på dagen och fått lite bättre bilder nu när man fick den så fint.

  SvaraRadera
 8. Härlig bild på kurre som ser så fint nyfiken ut.

  SvaraRadera