måndag 4 mars 2013

Jag är en liten gåsapåg från Skåne...


Sällan ser man skådarna intressera sig för grågåsen, i de kretsarna är denna fågel kryssad, undersökt och för alltid inpräntad i minnesbanken. Ingen anledning att fördjupa sig mer där. Vi fotografer kanske ser en en annan sorts grågäss. Godmodiga, robusta som fotomodeller, vackra färger och former på mark och en dragning åt fotograferingsbar lyteskomik har de väl i luften, tycker jag. Som en  sorts köttkorv med underdimensionerade vingar ska den väl egentligen inte ens kunna lyfta, tycker man kanske. Men skickliga flygare är just vad de är. Dum som en gås heter talesättet. Det behöver man inte heller tro på. Och visst kan de underhålla, som bilden visar? 

7 kommentarer:

 1. Hej Klas!
  Tjusig bild på grågåsen och visst är det precis som du skriver. Vi som fotar i första hand lägger massor av mer intresse på denna arten än de rena kryssarna gör.
  Ha en fin vecka!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. Problemet är att man sällan ser bara ett par stycken, man ser oftast ett par tusen, och sedan kommer man inte heller så nära. Men kan man fota från gömsle blir det en helt annan sak, som i din bild :-)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Grågåsen vacker och robust fågel och alltid lika trevligt på våren när de anländer i flockar för att rasta på åkern.
  Ha det gott/bea

  SvaraRadera
 4. Jag tycker de flesta fåglar är intressanta och grågäss är vi inte helt bortskämda med :) Nu börjar jag längta efter alla fåglar som kommer med våren, även om jag vill ha mer vinter...för just nu är det rätt dött på fågelfronten :)Finfin bild!

  SvaraRadera
 5. Precis den sortens fågel som jag klarar av att fotografera. Den och svanen. Stora robusta fåglar. Men så är jag heller ingen fågelfotograf.

  SvaraRadera
 6. Gåsar är väl inte dom lättaste fåglarna att ta sig nära, dom är ju oftast i klungor och där har dom några som alltid spanar efter faror. Men fina är dom, liksom ditt foto i det fina ljuset

  SvaraRadera
 7. Underbar bild på gåsen.Här har du en tösabit som verkligen uppskattar både gäss och svanar.Just därför kanske att det händer så mycket omkring dom och mycket roliga och intressanta foton på dom får man oftast.Nä gäss är inte dumma.Coola är dom.
  //Kicki

  SvaraRadera