fredag 8 mars 2013

Vårtecken!
Egentligen skapligt väder, halvsol med energi så det räcker och blir över. Men oj, så det blåser! Och så kallt det blir med vindfaktorn. Hoppas att de första, djärva flyttfåglar som redan kommit finner på sätt att klara sig. För så är det. Häromdagen siktades min första tofsvipa, igår överraskade brushane, honan,  med tidigt besök.  Nu har det börjat!

5 kommentarer:

 1. Härligt med vårtecken och nog tror jag att fåglarna kommer klara sig nu, kan ju inte vara så långt till riktig vårvärme.
  Rödbena är en fågel som jag inte har sett verkar vara en fin fågel med dom långa röda benen och den lilla strimman av rött i näbben.
  Härligt våriga bilder ;)

  SvaraRadera
 2. Härliga vårtecken. Idag känns det mest som om man kan leta efter vintertecken. Eller hålla sig inomhus och drömma om bättre tider.

  SvaraRadera
 3. Vilka trevliga vårtecken du har fångat. Jag ska iväg under helgen och se om TJädertupparna har börjat gå igång :) hoppas få en "godkänd" bild ( i mina egna ögon) på en grann tupp detta år.

  Titta gärna in min video från Gran Canaria där jag filmade hur den Amerikanska örnen jagar :)

  SvaraRadera
 4. Ja , faktiskt lite här på Höglandet med, såg några gäss , tror det var sädgås på ett fält i em

  SvaraRadera
 5. Ja håller med dig sol och skönt men ordentligt kallt.
  Härliga vårtecken du hittat.Tofsvipan ser för skön ut,urskön bild på den.
  Har stått och kikat på grågäss,sångsvanar,kanadagäss och vitkindad gås idag och det var nog det mäktigaste jag varit med om när det gäller dessa fåglar.Ett fält med tusentals fåglar ja kanske ännu mer och hela tiden kom det inflygande flockar och slog sig ner.Mäktigt!!!Det ihop med kacklet och aktiviteten därute kändes verkligen som våren!!!
  //KIcki

  SvaraRadera