onsdag 13 mars 2013

Gäss, gäss, gäss...Inte så många fågelarter att välja på nu när våren gått i baklås. Det fåtalet flyttfåglar som hunnit komma har väl återvänt, grävt ner sig i en värmande grop någonstans eller drabbats av det finala ödet. Jag lider med dem. Mina matstationer hemma har fått nästan dubbel ranson sista dagarna och de är mycket hungriga, de små liven. Tröstefullt då att kunna stödja sig på den ultimata överlevaren, gåsen. De fåglarna verkar totalt oberörda av klimatet omkring dem. Förstås är det nog inte så alls, men de verkar lika coola som på alla andra dagar. På dessa bilder finns ingen snö, bara bister kyla. Grågåsen överst försökte jag ge regi från bilen. Och visst. Efter ha vinglat med kroppen lite fram och tillbaka vände den till sist ansikte och kropp på det rätta sättet. Bläsgåsen under tog ingen regi, eller ens notis om mig. Men stansen tycker jag är berömvärd. Som en golfare beredd att just slå 300 metersdriven. Eller helst lite ytterligare längre.

10 kommentarer:

 1. Naj naj naj herr Deerhunter. Den understa bilden är en bläsgås ;)) Kul att få se den, den har jag inte sett men den är ju riktigt fin.
  Nu har vi oxå fått väderomslag här. Nu har det plötsligt snöat igen. Men vad är det frågan om??? Gässen som du säger har vi i varje hörn iallafall och tur är väl det...
  Dom stackars blåmesarna som tittat på min bostad till uthyrning härutanför har nog ångrat sig nu när plötsligt våren försvann...poff...
  //Kicki

  SvaraRadera
 2. Dessutom är fotot på bläsgåsen riktigt fin. Vilka varma härliga färger och riktigt skarp och fin.

  SvaraRadera
 3. Hej Klas!
  Ja, nu har vi verkligen fått bakslag, här vräker snön ner. De stackars flyttfåglarna som hittat hit har det inte enkelt som du skriver. Det brukar ju vara så här oftast att det skall komma några bakslag innan... Tänk vilken härlig årstid som vi går till mötes. Tjusig bild på bläsgåsen, den är inte jag bortskämd med här hos mig.
  Ha en fin dag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 4. Snyggt fotat och regisserat,underbara färgtoner i den första. Som sagt kan jag inte urskilja arterna men njuter av dem ändå. Ofta roas jag av dessa varelser just pga de mänskliga aspekterna som tolkas in i deras kroppsspråk. Hoppas de klarar bakslaget i vädret.
  Hälsn
  M

  SvaraRadera
 5. Ähhmm, tack så mycket för fågelID:t. Har ändrat i texten. / Klas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha Klas.Du har dina kunskaper och jag har mina även om dom inte känns så stora men viljan att lära är större och bra att vi tillför något till varandra.Det är ju det som är så roligt med kunskaper men håller med dig,fågelvärlden är ett stort men väldigt svårt ämne.
   //Kicki

   Radera
 6. Jättefina bilder och rolig text till den sista :)) Här dröjer det nog ett bra tag till innan fåglarna kommer, men när snön börjar smälta så går det fort....såg att jag fotade mina första svanar 27 mars förra året! Det är ju snart...:)

  SvaraRadera
 7. jag såg några gäss förra veckan o sedan kom snön. Idag har det kommit lite till, suck ...och kallt är det. Vi matar rådjuren ännu på ena jaktmarken. De äter friskt av krossen

  SvaraRadera
 8. Fina bilder och trevlig text, som får mig att tänka på tranorna vid Hornborgasjön. Någon enstaka har kommit men jag anar att de flesta har haft förstånd nog att vända tillbaka söderut och avvakta. Här har det ju blivit rena vargavintern - tvärtemot det man väntar på!
  /SA

  SvaraRadera
 9. Första bilden har ett underbart ljus och gåsen står fint och poserar.
  Första gången jag ser en bläsgås, verkar vara en häftig gås fin är den i alla fall. jag fastnade för dess fötter dom ser ut att vara rätt kraftiga lite som en kroppsbyggares ;)

  SvaraRadera