tisdag 12 mars 2013

Tornfalk dyker - en stilstudie

Det roade oss storartat att få följa den lilla rovfågelns förehavanden under några minuter i vintras. Vet inte om fågeln var av samma åsikt men den verkar  med på noterna på så sätt att den med blicken noga följde våra göranden. Lika vanlig som den kan vara under sommarhalvåret är den vintertid en sällsynt syn i mina hemtrakter,  där jag ändå observerar djurlivet nästan varje dag. Nu när jag skriver erinrar jag mig att jag i ett tidigare inlägg rättades av en mer fågelkunnig person än jag : Visst är det en tornfalk vi tittar på? Med den brasklappen lämnar jag nu över till läsekretsen. Tjingeling! 

4 kommentarer:

 1. Häftig tornfalksfröken som har en fin uppvisning för dig och naturligtvis är du snabb med att fånga det också.Tornfalken syns ofta här "uppe".
  En liten fråga.Du verkar ju insatt i det "elektriska".Jag har ett Canon EF 50mm f/1.4 USM objektiv som jag nästan aldrig använder.Kan man förlänga brännvidden på det här med någon grunka.Ser att många förlänger brännvidden på sina objektiv.Använder ju mest telezoomen men den är ju inte lika ljusstark.
  Förresten ingen jorduggla hittade jag.Får rita mig en ;))
  //Kicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt med jordugglan, de verkar ha stora revir/jaktmarker. I alla fall har jag aldrig sett dem komma tillbaka till samma plats. Förlänga brännvidden gör du med en konverter. Den lilla 1,4 ger 40 % längre brännvidd, men du tappar ett bländarsteg och sökaren blir mörkare. 2.0-konvertern ger dubbla brännvidden och logiskt nog 2 stegs mindre ljusinsläpp. Med detta sagt kan en bra konverter nog vara en hyfsad investering och den passar ju till alla dina Canonobjektiv. Resultaten blir som regel alltid bäst på objektiv med fast brännvidd, alltid sker de största förändringarna i bildens periferi först. Så om du tänkt din 50 mm till porträtt är det inte så dumt, till makro betydligt sämre. / Deerhunter

   Radera
 2. Fina bilder du fick på tornfalken, va kul att den var någorlunda medgörlig :)
  första bilden är ju riktigt härlig med blicken fäst mot dig och men en härlig pose på fågeln.

  SvaraRadera
 3. Otroligt vackra foton! :-)

  SvaraRadera