fredag 3 april 2015

Vackert på ängarna !



Bildserien från igår. Det tätnar alltmer kring fågelkontingenterna. Igår hade jag turen med storspovar. Fotograferades från ganska kort distans.






Vädret var skapligt, spovarna gick runt i karaktäristisk stil, snappar åt sig matbitar lite när de tycker.






Hoppsan! Här möttes två, kanske ett par? Såg i alla fall ut att trivas med varandra (läs : Kivades inte).  Bländade av solen när de håller koll upp mot himlen. Tur för mig att de för det mesta påträffas på medsolssidan under mina tider på ängarna.

Idag har vi haft än bättre väder. Var i Sjöbo Konsthall och kikade på skicklige naturfotografen Ingemar D Kristiansens vernissage. Har ni vägarna förbi väl värt ett besök, rekommenderas! Intresserade hittar hans blogg här.

7 kommentarer:

 1. Fina bilder.
  Synd jag missade dig på vernissaget, hade varit kul att få prata med dig en stund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hade det varit. De var många som ville få en pratstund med dig...
   / Klas

   Radera
 2. Fin bildserie! Spovens vårliga drill är en favorit i vårtid och det där med att kivas... det glöms väl bort i vårens tidevarv :)
  Ha det gott /Bea

  SvaraRadera
 3. Superfina bilder ,Trevlig fortsättning på påsken ,Nette

  SvaraRadera
 4. Fina bilder på spov...och god fortsättning på påsken...jaså :-) ...ny bil på G...vad blir det då?...var inne och kollade på en ny Yaris häromveckan men min bil skulle jag bara få 45000 för med över 30 i lån kvar som jag betalade häromdagen istället för att köpa bil så nu är man fri från lånet i alla fall...tre år och 7500 mil...ingen bra deal om man säger...så det fick vara så jag kör slut på den här först...sen får man se vad det blir...en beggad kanske...men inte ngn Hyundai...fick nog av bilfirman och deras otroligt dåliga kundbemötande...som du kanske läste om när det begav sig...bilen i sig är väl trevlig men kvalitén är ju inte i toppklass om man säger enär jag fick rostproblem redan efter mellan ett och två år...handtagen och bakre bromsljuset runt i plåten...bedrövligt...lycka till med bilköpet...!

  Steffe

  SvaraRadera
 5. Ja nu blir fåglarna allt fler, det finns ohyggligt mycket att fotografera för tillfället! Härliga spovbilder, nummer två är superfin med vinden i fjädrarna och finkomponerad miljö! Som vanligt alltid lika trevligt att följa din blogg med de mysiga texterna...

  Allt gott!

  SvaraRadera
 6. Ja nu blir fåglarna allt fler, det finns ohyggligt mycket att fotografera för tillfället! Härliga spovbilder, nummer två är superfin med vinden i fjädrarna och finkomponerad miljö! Som vanligt alltid lika trevligt att följa din blogg med de mysiga texterna...

  Allt gott!

  SvaraRadera