tisdag 14 april 2015

Om ni tänkte sälja er bil till mig...Idag provkördes min tilltänkta bil. En bra bil ska kunna smyga sig fram på ettans växel utan ryck, ska helst ha one-touch fönsterhissar (tyvärr miss i denna bil) och vara diskret i alla övriga bemärkelser. Bensinare, ingen diskussion. Självklart togs den ner till grusvägarna runt ängarna. Inget smäll eller skrammel på den urusla sträckan, bra! Konstiga krav? Inte för en fotograf, absolut inte.
Under provturen satt ju kameran hemma. Det var en dundertabbe. Först ser jag steglitsa, tror jag. Färggrann, satt i alla fall på tistel.
Sen ser jag mängder av rödbenor på båda sidor vägen, mycket fotograferingsbara. Och vad är det där på vägen? En storspov. En annan badar i översvämningen alldeles, alldeles intill. Lite längre fram tittar två strandskator på mig från nära håll.... Grrrghhh! Men vi visste alla att det måste bli så här, inte sant?
Från arkivet hämtas följande opublicerade fotografi fram. Förra året, mitten av oktober. Det var en god höst för fotografen som ville föreviga kungsfågel, motiv saknades verkligen inte.6 kommentarer:

 1. Jag hade storspoven mitt på vägen idag när jag for till jobbet det är ju så att vi hade 10 cm med snö idag morgon så spoven hade nog ingen lust att ta sig fram i det föret .Det var ju första gången i år jag såg den .Det där med elhissar är nog väldigt bekvämt när man kör ute efter vägarna .Hoppas du hittar den rätta .Nette

  SvaraRadera
 2. Så tokigt att du inte hade kameran med när du hade så många fåglar i närheten.
  Men så där är det nog, har oftast kameran med överallt,
  men kan komma hem utan ett foto.
  En annan gång har jag inte kameran med och hittar massor jag borde klickat på.

  Va fin den lilla pippin va.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 3. Ler när jag läser om dina krav på bilen :)
  Tror jag hade några liknande när vi skulle köpa bil. Min sambo blev förstummad, men han tog de på allvar och vi är nöjda med bilen ;)
  Underbar bild på fågeln. Jag blev jättelycklig under sista helgen när jag såg en i verkligheten, för första gång i livet! Kanske kommer även en bild någon gång :)
  Lycka till med bilen och har en underbar dag
  Halina

  SvaraRadera
 4. Den bilden är fantastisk Klas !! Vilket praktskott!
  Kraven på bilen - bra beskrivet ....och trivsam läsning :-))

  SvaraRadera
 5. Rycktes med i beskrivningen på provkörningen, men ett litet hugg i hjärtat när kameran inte var med och alla "statisterna" fanns på spelplan väl utplacerade :)
  Trevlig kväll /bea

  SvaraRadera
 6. Tänk att det alltid är så när kameran någon enstaka gång inte är med. Har missat ett och annat till och från stugan pga att fel objektiv suttit på. Nu byter jag alltid till tele vid bilåkning.
  Mycket fin bild på ännu en fågel jag inte sett, gillar så klart den gul-svart teckningen lite extra.
  Allt Gott.
  M

  SvaraRadera