fredag 16 augusti 2013

Steglits & humlaMan blir ibland lite förskräckt över oddsen att påträffa något unikt när man läser reaktioner i denna blogg - tack så mycket - jag menar att t o m för garvade fotografer är det långt mellan träffarna. Men det är bara att kämpa på så kommer tillfällen förr eller senare. Hur många gånger har man sett fantastiska bilder och inte haft kameran med? Som den gången jag gick ut genom stallet hemma och fann tre vackra steglitsor sittande på tistelblommorna två meter ifrån mig. Och de satt kvar och satt kvar. Ända till dess jag smög in och hämtade utrustningen. Självklart så.
Nu är ju inte steglitsen så unik till antal och apparation. Tror jag haft tre tagningar hittills bara i år. Vackert tecknad fågel är den i alla fall.Här satt den på sin tistelgren och smakade av med välbehag. Den har säkert hört mitt kamerarasslande men jag befinner så  långt bort att det inte störde för mycket. Istället hörs nu ett snabbt tilltagande, brummande ljud. Kurs rakt emot! Fågeln vänder sig om,  registrerar nykomlingen på scenen.


Vrooomm! Ingen blyg humla det där! Bästa sättet  undvika frontalkollision är ducka och ducka ordentligt. Ett snabbt skede i naturen förevigat. Som liten fågel gäller det att se upp för allting, alltid har garden uppe. Det är nog därför vi fotografer så pass sällan får den där efterlängtade träffningen.

6 kommentarer:

 1. Wow så snyggt fångat! har fö aldrig sett en steglits :)

  SvaraRadera
 2. Läckert att få båda dessa på bild samtidig! Snyggt komponerad bild, bra gjort.

  /Erik

  SvaraRadera
 3. - Halloj i söder.
  - Snyggt Klas. Det är alltid det där oväntade
  som gör en bra bild ännu bättre !
  - Ha en fortsatt bra helg !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 4. Yes, det är bara att tacka och ta emot när tillfället uppdagar sig, när allt stämmer och kameran dessutom "råkar" vara med:)
  Steglitsen och humlan är ett strålande exempel!
  Såg två vithövdade örnar igår...kameran hann inte bli skjutklar, men ögat njöt och hjärtat blev varmt...tids nog fastnar de säkert på minneskortet:)
  Hälsning från Alaska!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jösses, för ett litet tag undrade jag var du höll hus, vithövdade örnar... Nu förstår jag bättre. Hoppas du får fler chanser.
   / Klas

   Radera
 5. Ännu en sån där bild där du får med fågel och andra flygande insekter ;) Njuter av bilderna.

  SvaraRadera