lördag 10 augusti 2013

Kärrhök (2)Nu var jag inte längre ensam. Bakom mig rullade en bil allt närmre. Hann tänka, shit! Nu skräms ju fågeln bort. För egen del parkerad så att vägen spärrades. Måste flytta på mig. Men först ett par skott till.Av vilka detta kom ut bäst. Man kan kanske lugnt påstå att fågelns blick signalerar total koncentration på uppgiften - födosökandet.
Lite senare samtalade jag med bakomvarande bilens förare. Bad om ursäkt för min knasiga "parkering" mitt på vägen mm. Visade sig vara en annan fotograf. Stolt visade han upp sitt nyinköpta objektiv - samma som mitt eget . och sa han nöjde sig med sina bilder på lite längre avstånd. Ville inte skrämma bort fågeln för mig. Heders åt sådana människor, gentlemannamässigheten lever kvar!

7 kommentarer:

 1. Flickvännen brukar vara på mig med dessa tillfälliga parkeringar när vi är ute och fotograferar, jag vet själv hur viktiga ens egna parkeringar är ibland. Du lyckades ändå ta en kanonbild på Kärrisen, väldigt bra!

  Är nyss hemkommen från Gotland, titta gärna in och se mitt unika möte därborta :)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jo, knasiga parkeringar är väl bekant för egen del och väljer helst små vägar för den delen :)
  Hyfsad kille du mötte i alla fall!
  Fin bild på Kärrhöken.
  Ha det gott /bea

  SvaraRadera
 3. Vad har du för rigg till ditt objektiv när du fotograferar från bil? Vad har du för stativ (monopod?) när du står i fågeltorn resp ute och spatserar?

  SvaraRadera
 4. Hej Martin !
  Nästan alltid frihandsfotografering från bilen, så kanske ordet "rigg" blev lite malplacerat i detta sammanhang. Annars fuskar jag inte. Monopod för promenader och som extrastöd närhelst armarna fyllts med mjölksyran. Värstingstativ med Gimbalhuvud för gömsle och långa sittningar i torn, i bra väder. Kortare turer i skog & mark går utmärkt att frihandsfotografera. Min vänstra underarm är numera mer muskulös än högra (är högerhänt) som resultat av idog styrketräning med c.a 4,5 kg "skrot" varje dag.
  /Klas

  SvaraRadera
 5. Häftig bild!
  Jo en o annan tokig parkering har man gjort för att få en bild :-)

  SvaraRadera
 6. Underbar bild på kärrhöken, gillar den grymma blicken.
  Känner igen det där med att ena armen är lite biffigare :))

  SvaraRadera
 7. Hej Klas, var lite nyfiken på detta inlägg, tror att jag såg en Kärrhök på långt avstånd. Tog några usla silhuettbilder och det verkar som att det som utmärker är luckan på vingarna.
  Snygg bild och kul att se hur den ser ut på betydligt närmare avstånd.
  M

  SvaraRadera