torsdag 8 augusti 2013

Kärrhök (1)Det har varit tunnsått med kärrhök i bloggen i år. Det är för att jag knappt sett några. Och har jag stött på fågeln så har den oftast hållit sig på sin kant, långt borta. Men så en dag förändras allt.
Från ingenstans fanns den plötsligt framför mig där jag satt i bilen, 20 meter bort. Inte nog med det. Ryttlande stannade den kvar någon minut.Jag fick fullt sjå med att lyfta upp riggen. För att fånga fågeln så pass nära tvingades jag sjunka ihop i bilsätet så övre fönsterkarmen tillät nog med utrymme i höjdled. Man klarar mer än man tror! Jag satt så för ett tag.  Först ensam på den lilla vägen, på parkett med den vackra fågeln cirklande och ryttlande på den kameravänliga sidan dessutom. Världen log mot mig.
Ett litet problem uppstod vid identifieringen. Om denna är en ljus, brun kärrhök hona eller blå dito har jag lite svårt att bestämma mig för. Om  någon därute vet bättre uppskattas svaret.

6 kommentarer:

 1. Hane, brun kärrhök är svaret. Mvh

  SvaraRadera
 2. Ha, ha. Tack så mycket för svar :). För er bloggläsares skull; hoppas jag är bättre fotograf än fågelskådare...

  SvaraRadera
 3. Instämmer också med brun hane. Men kalasfoton är det!

  Jag har till skillnad från dig sett mycket kärrhök i sommar men däremot inte fått en enda på bild då jag inte haft kameran med mig när jag sett dem. Samt så hade de nog varit för långt bort för min objektivpark oavsett :)

  SvaraRadera
 4. Wonderful photos, beautiful bird:) Greetings

  SvaraRadera
 5. - Halloj i söder.
  - Grattis. Vilka bilder !
  Ledsen för er hund. Det är riktigt sorgligt när man
  fäst sig så mycket vid dom.
  Fick ta bort min katt Baloo för två år sedan, men tänker fortfarande
  på honom varje dag.
  - Ha en fortsatt bra dag och trevlig helg !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 6. Då var man hemma igen, och dags för att börja kommentera igen på bloggar. :) Börjar med att beklaga att din fina hund gick bort.
  Det är alltid jobbigt :(
  Kollade din blogg bakåt och du har verkligen haft fullt upp, massa fina foton har du fått till också. Kul med kärrhök på så nära håll. och fina bilder vart det ju.

  SvaraRadera