söndag 11 augusti 2013

Outtröttlig?Har haft ett par riktigt bra träffningar med rovfågel på sistone. Kärrhöken, fiskgjuse och  - som vanligt - med glador. Det har väl varit uppdukat smörgåsbord för dem med så stora arealer nyhuggna fält där de fritt tagit för sig och lite dästa låtit mig fotografera dem. Det gäller förstås inte för gjusen som möjligen haft hjälp av låga vattenståndet för sin matning istället.Oopps! Den här kom lite för nära. Något jag lagt märke till ganska ofta på senare tid. Kanske man ska ta bort konvertern. Samtidigt lite häftigt med dessa närbilder?
Om inte många gjusar opererar samtidigt i området - tror jag inte - har den här troligen ungar. Väldigt hungriga ungar, dessutom. Bara 10 minuter tidigare flög en fågel upp från ån med en i mina ögon riktigt stor fisk i klorna. Nu på jakt igen? Borde inte ungarna vara flygga och självständiga redan? Kanske sena våren fortfarande gör sig gällande.

3 kommentarer:

 1. Jadu du verkar ha väldigt gott om rovfågel, kul kul.
  Jag skulle ha varit riktigt glad ifall jag kom så här nära med mitt objektiv ;) även om delar av fågeln blir avskurna.
  Det där med ungarna så är det säkert så att den sena våren ställde till det lite hoppas dom hinner bli flygfärdiga.

  SvaraRadera
 2. Häftigt att se.
  Var i skogen nu o på en kort stund bars det hem 9 kg kantareller :-)

  SvaraRadera
 3. Härlig bild på Fiskgjusen, en art jag gärna skulle se mer av men som jag bara sett en gång (möjligen två, en i Falsterbo är obestämd). Vilken å om man får fråga? Och har du tips på något bra fågeltorn vid sjö om man vill se gjusen, eller är det att spatsera i det gröna som är receptet?

  SvaraRadera