söndag 18 augusti 2013

Nytt från ängarna (1) !Jag skrev i inlägget om kungsfiskaren att på samma dag kunde jag föreviga en annan vacker och för mig "ny" art. Här ser den kanske ut som fotograferad på strandkanten till en sjö, men så var det inte. Utanför bild breder ängarna ut sig, sjön är ett dagvattensdike och gruset är utlagt så de betande korna inte ska halka när de passerar över. Bara så premisserna är klara för alla. Fågeln ifråga  - om jag tolkar boken rätt - är en enkelbeckasin. Det regnade kraftigt och stilla satt den och väntade ut ovädret.Nåja. Helt stilla satt den ju inte. Mellan skurarna flaxade den till för att torka vingarna. Snällt lät den sig fotograferas på kanske 15 meters håll. Tänk om alla fåglar fått den fina uppfostran! 

4 kommentarer:

 1. Enkelbeckasinen är en stor favorit! Det var en ny art för mig också i denna vecka (har sett och hört den tidigare men då i flykt, och jag vill gärna kunna iaktta en ny art lite grann innan jag räknar den som kryss). Fina bilder på denna extremt vackra fågel!

  /Marie (hamsterkatt)

  SvaraRadera
 2. Hej Klas
  Bilderna är som vanligt grymma men bild nummer 2 är helt outstanding!
  Väldigt avundsjuk =)

  SvaraRadera
 3. men så roligt att få se och fånga den så fint på bild!! Långt mellan fågelobsarna här nu för tiden...läser på svalan om än den ena än den andra observationen...men jag vet att de alltid är på för långt håll på de lokalerna, tuvärr :/ Snygga bilder på glada också!

  SvaraRadera
 4. Va kul med en ny art att kryssa ;)
  Det är dessutom en vacker fågel, tycker du har lyckats fota den mycket fint.

  SvaraRadera