torsdag 15 augusti 2013

När världen ler mot digIgår var en sån där dag man drömmer om. Som engagerad naturfotograf, menar jag. För sommarälskarna fanns inte mycket att hämta. Hotfullt mörka tornade molnen upp sig, släppte ut en rejäl dos regn då och då. Inte sällan under rejäla vindstötar. Så inte så underligt om t o m övertecknad funderade på en slappedag, som vi säger härnere. Men det är svårt, mycket svårt att värja sig från fotosjukan.
Så iväg bar det. Kliver ur bilen, går ett par steg, ser en liten fågel sitta på snöre. Riktar in bössan. Hajar till...Förstorad genom optiken omöjlig att ta miste på. En kungsfiskare! Pulsen stiger, blodet rusar.Det gällde inte för fågeln som istället lugnt satt kvar, guppade med huvudet upp och ner. Fick över 100 bilder, tror jag. Tagna uppifrån strandbrinken ner mot åns vattenyta blev inte bildvinkeln optimal, men jag är strålande nöjd ändå... Har letat efter denna fågel i två år och nu, äntligen! Det spöket är nedkämpat. Fick senare en ytterligare unik obs, mer om detta vid senare tillfälle. 

11 kommentarer:

 1. Grattis! :)
  Jag förstår att du är nöjd, bilderna är mycket fina.
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 2. Grattis Klas! Sista gågngen jag fick ett sådant tillfälle med kf var januari 2006. Ser fram emot fler bilder :-)

  SvaraRadera
 3. Grattis, Grattis, Grattis !!!
  Ja den är verkligen vacker denne lille krabat.
  Du är ute mycket, och ibland kan det uppfattas som tur när det blir så här...och lite tur men mest skicklighet. Du har känslan för hur, var, när !
  Trevlig helg !

  SvaraRadera
 4. Häftigt! En av mina drömarter jag gärna skulle vilja se/fotografera.

  Ha de!

  /Edwin

  SvaraRadera
 5. Den blå opalen, enastående vacker och här vackert förevigad! Trägen vinner och som någon skrev i en kommentar, är man ute så mycket som du så kommer det förr eller senare och det handlar inte om tur, utan skicklighet och tålamod.

  SvaraRadera
 6. Grattis, vilken lycka!! En dröm att få se den vackra fågeln! :)

  SvaraRadera
 7. Grattis! Har själv letat efter denna juvel men ännu inte fått syn på den. Inte de senaste 20 åren, men skam den som ger sig ;0)

  /Erik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjugo år, bara! En livslevande, vild älg framför kameran. Det vore något, det! Jag har letat efter en sen 1975...
   / Klas

   Radera
 8. Grattis!! Kul att du äntligen hittade den ;)
  Visst är dom fina, 2 fina foton med suverän skärpa.

  SvaraRadera
 9. Gratulerar till ett fint fågelmöte! Den som väntar på något gott...du vet ;)
  /maria

  SvaraRadera
 10. Så kul att du fick se den och vilka fina bilder det blev. Särskilt fint lyser den vackra turkosblå färgen på stjärtfjädrarna i första bilden.
  Allt gott.
  M

  SvaraRadera