lördag 17 augusti 2013

I hägerns rike (2)


De är storartade att betrakta. Just nu finns det dessutom gott om gråhäger i mina marker och fototillfällen saknas inte. Den här individen följer bäckfåran på väg ner och hur den får plats däri övergår normalt förstånd.Här har den just landat intill bäcken. Kastar längtansfulla blickar mot det hållet och hoppas väl som alla andra djur att fotografen snart ska flytta på sig så den kan ta sin rättmätiga plats i vattnet.
Så är det. Ortsbefolkningen hatar oss för att vi tar plats på deras vägar. Lokala bönderna avskyr oss av samma skäl. Fågelskådarna ser förfärat på våra närgångna bataljer med djuren och - som sagts - djuren bara hoppas man ska gå iväg. Det är knappast för att bli populärast på stan man smyger runt i buskarna, åtminstone inte i denna landsänden...

4 kommentarer:

 1. Fniss... nej, inte blir man populär med kameran på magen! Men du lyckades med suveräna bilder på hägern. Faktiskt har även jag sett den vandra i bäcken - lite ovanligt må jag säga.
  Trevlig kväll /bea

  SvaraRadera
 2. Superbilder på hägern.
  Nä jag får passa mig om jag ska ut, nu är bockjakten igång o det är mycket vak på gris här, skyddsjakt!

  SvaraRadera
 3. Fin fina bilder på hägern, det är kanske dit dom har kommit från Sheffield, för här har jag inte sett en enda på hela sommarn brukar ju finnas rätt mycket av dom annars. Nåja dom kanske visar sig snart.

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder på Häger Klas, jasså det är motstånd mot fotografer
  i dina trakter, det låter inte så kul.
  Ha det bra // Allan

  SvaraRadera