måndag 5 augusti 2013

SkogsmörkerInne bland buskagen råder nästan totalt mörker. Fel! Men relativt den gassande solen runt omkring måste ögonen ges tid för adaptering. Så först la jag märke till en suddig, mörk punkt som flyttade runt på grenverket i hög fart. Med kamerans fenomenala spotfokus kunde jag i alla fall låsa fokus på suddigheten och tryckte av en serie, okänt på vad. Först hemma kunde jag se vilken fågel det var och bildbehandlingsprogrammet tog hand om resten till dess nötväckan framstod i alla sin härlighet. Nåja, nästan då. Tyvärr såg jag inte till att spara plats för den långa stjärten därinne i halvdunklet. Känns ändå bra att man kan komma ut med så pass hyggligt resultat, den svaga inputen till trots.

3 kommentarer:

 1. Hej Klas!
  Verkligen en fin bild på nötväckan under rådande omständigheter, ja till och med under alla omständigheter så är det en fin bild. Tänk vad dagens moderna kameror och objektiv klarar av om vi bara klarar av att sköta alla "spakar" som finns.
  Ha en fin vecka
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. Hej Klas!
  Ibland blir man förvånad över vad man kan få fram ur bilden/kameran. Tycker att bilden är lite annorlunda mot vad man brukar se och det tror jag beror på att det är en ganska enhetlig färgskala som gör att den smälter in. Lite synd på stjärten men så är det ibland.

  /Erik

  SvaraRadera
 3. och jag hade en hel nötväckefamilj i äppelträdet igår. Så roligt att se! men önskar att jag haft systemkameran...:)

  SvaraRadera