onsdag 16 juli 2014

Vit stork i boBildserien på storkparet och deras start  från boet tog jag i mars månad och har aldrig tidigare visats.


Här håller båda föräldrarna på att fixa till boet, som återanvänds år efter år. På tal om det är dessa gamla pilar (?) ringskurna, det kan lätt ses längst ner på stammarna. Någon/några vill tydligen ta död på träden. Eller kan det finnas någon annan förklaring?


Dags ge sig av för komplettering av bomaterial. "-Glöm nu inte ta hit de mjuka hasselgrenarna! Och ingen mer spretig björk."


-"Äschh, bättre att kolla upp själv så det blir rätt."

Tagna på flera hundra meters avstånd är kanske bildkvalitén inte så mycket att skryta med. Men jag avstår gärna lite av den senare om störningen vid boet blir mindre. Har förvisso känslan av att några dessa magnifika fåglar är vana att hanteras av människor, uppfödda i hägn som de är. Men här närs förhoppningar om att de fåglarna ska utse vildfödda till partners. Så att storkarnas naturliga migration kommer igång. Annars väntar antingen stöduppfödning genom vintrarna - eller undergång.

2 kommentarer:

  1. Fina bilder tycker jag ,storken ser man ju inte varje dag ,Nette

    SvaraRadera
  2. Mycket hög stämningsfaktor i dessa fina bilder, kul att få ta del av deras upprustning av boet och miljön de befinner sig i. Vackert ljus och lite mystik i bilderna, staketet el inhägnaden tillför mycket och jag skulle gärna ha velat vara där.
    Solvarma hälsningar
    M

    SvaraRadera