tisdag 29 juli 2014

Stenhård mobbning (3)
Så var det dags igen. Denna gång utgörs attacken av störtbombande fisktärna som retfullt enkelt placerar sig i idealläge bakom stackars gråhägern.

-Vad nu?! Hoppas det framgår att ordval störtbombning är verkligen seriöst avsedd...
Ser inte hägern chockad ut? Detta är inte rent spel!
In för landning med fekalier över ryggen, droppar ner i vattnet. Och dagens lågvattenmärke för gråhägern har ännu inte fullbordats. Den skrämde vid landningen upp två ringduvor utanför bild och blev lika skärrad själv av de uppflaxande fåglarna. Och fann det för gott att dra därifrån. Denna lilla ö som skymtar i högerkant var väl befäst, tålde inga andra än sina egna invånare.

5 kommentarer:

 1. Åh vilken lisa för själen att få komma på besök här och få sig till livs dessa fantastiska bildserier. Den stackars hägern kunde väl ha sagt ifrån lite mer på skarpen...ett hugg med den näbben borde kännas:)
  Mycket snyggt, skickligt och framförallt känsligt fångat i precis rätt sekund...och gång på gång dessutom...jag bockar och bugar!!

  SvaraRadera
 2. Så häftiga mobbningsbilder det är i och för sig en sak med mobbning men superfint så kan det vara i fågelvärlden ,ha det gott i sommarvädret ,Nette

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga serier du visar av hur det går till i naturen! Fint fångat!

  SvaraRadera
 4. Gillar dina serier på mobbande fåglar :) Stackars häger, haha.
  Övriga bilder är super dom också såklart :)
  Ha en fortsatt kanon sommar.

  SvaraRadera
 5. Riktigt härlig serie på den kaxige lille gynnaren! Och den stora, "offret", också såklart. Natur i symbios - men ändå inte symbios.

  SvaraRadera