fredag 18 juli 2014

Får jag servera lite tråkigheter, tack?Fortsätter inventeringen av arkivbilder. Gemensamt tema denna gång fåglar på pinne. Av somliga ansedda som det tråkigaste fågelmotivet av dem alla. Ovan våt sånglärka.

Följd av - ja ni ser själva.
Under ett par veckor - strax innan den går under jorden för mina ögon, åtminstone - fylls plötsligt rödbenan av den största lust att låta fotografera sig. Med bilen som gömställe går det att komma så nära som några metrar. De har all sin uppmärksamhet riktad mot sina artfränder och kan i bästa fall strunta i annat ovidkommande. Som t e x ett teleobjektiv sticks ut genom sidorutan, riktas rakt mot dem. Otroligt, egentligen.
Min charmige estradör ängspiplärkan utför sin föreställning exklusivt från den scen som utgör pinnens. Går väl knappast att säga att han är tråkig?
Jag lägger nu märke till att motiven alla är vända mot samma håll. Tråkighetsfaktor i sig självt. Så kan det oxå gå.

1 kommentar:

  1. Hur får du fåglarna att vända åt samma håll pratar du med dom som i en fotostudio att nu vänder du ditåt och så lite på sned ,skämt å sido så det kan bli .Fina bilder kul den på ängspiplärkan ser ut som någon diskodans .Trevlig helg ,nette

    SvaraRadera