onsdag 23 juli 2014

Oktober och diverse.
Idag bjuder bloggen på småfågel från oktober månad, förr året. Håll tillgodo, snart är vi där igen. Med sin stärkande kyla en eftertraktad månad.

Flyttfåglarna har nu i stort sträckt förbi, ner mot värmen i vinterkvarteren. Det ger våra stannfåglar chans att glänsa.


Steglitsens vinterkvarter börjar strax söder om oss. Om man ska tro fågelboken. Kanske den sticker, kanske den stannar kvar. Här påtar den i alla fall än så länge efter ätbart i kanten av ån.

Gärdsmygen sitter på en gren, kanske mätt efter middagskalaset på övervintrande, förpuppade insekter den pillar fram ur trädens bark. Tanken slog mig just. Sommartid ser vi alla möjliga fåglar med munnen full av insekter de matar sig själva och ungarna med. Och gör mänskligheten samtidigt en stor tjänst. Tänk om vinterfåglarna drar eller lägger om menyn. Hur skulle vår sommar då se ut på insektsplanet?

1 kommentar:

  1. Vakre bilder Deerhunter!Ja.En kan begynne å lure..Her i norge dør Humlen i tusentalls..Hvorfor?Ja det lurer en på..Overalt dør den..Man tror det er pga en plante eller ett tre som heter Lind,De plantet massevis av dem..over hele NorgeJa..hva vil skje med befrukting og bestøvning vist det fortsetter?Ringvirkninger.Jeg tror også att det er pga Nordpolen smelter vi har denne varmen som jeg aldrig har opplevd før i Norge.Klimaforandringer.Jaja.Det var litt ut forbi.

    Likte alle bildene dine men Stillitsen er bare nydelig :)

    SvaraRadera