söndag 20 juli 2014

Vackraste fågeln i hela stada...Ska väl göra åtminstone ett eller två fler försök med att få skäggmesen på bild. Helst åker jag ju då till Östergötland. Närmare bestämt till sjön Tåkern med dess enorma vassbälten. Jag håller uppsikt även vid hemmasjöarna; en skådare jag mötte hävdade bestämt att den sett skäggmes där. F-n tro det. För egen del har fyra års spaningar hittills blivit resultatlösa. Det är ju heller knappast några färglösa individer vi pratar om och de har dessutom säregna ljud för sig. Men hoppas så klart att obsen är korrekt. Tillsvidare får vi nöja oss med äldre skåpmat här på bloggen.


Sveriges vackraste? Sätter nog en slant på denne hane. Från Tåkern, förra året. Inte heller var den besvärad över min uppmärksamhet. Kanske den tyckte att lite bättre motiv för min del var på tiden...
Samme praktkille ur annan vinkel. Eftersom fågeln satt stilla fick jag där på vassgångens spänger själv utföra diverse gymnastiska övningar, för att inte alla bilder skulle bli lika. Det bjuder jag så gärna på och fågeln poserade som värsta modellen.
Bilderna har visats tidigare på andra ställen, aldrig på bloggen förrän nu. Undrar vad min favoritfågel tänker om det?

6 kommentarer:

 1. Det var noen vakre bilder av Skjeggmeisen Panurus biarmicus!Det skal man si de har vært heldige med bildene for den er jo ganske sjelden?I hvertfall her i Norge..og vanskelig å se når den gjemmer seg i sivet!
  Lucky guy!
  Foresten er det en fin ny header !Ja-ja-her har man ikke sovet ihele natt for den varmen..Nå drar jeg til en ensom kald plass i skogen og tar meg ett bad!Håper dere har det bra!Skal ikke dere på ferie?

  Mvh Anita

  SvaraRadera
 2. Otroligt vackra bilder av skäggmesen,ser ut som tavlor .Åskan på gång igen här 32 grader på verandan ,hälsningar från holmen, nette

  SvaraRadera
 3. Håller absolut med dig, en otroligt vacker fågel som su fångat perfekt!

  SvaraRadera
 4. Vacker fågel som är fint fotograferat av en duktig fotograf :)
  Själv tycker jag att kungsfiskaren är den finaste ;) men skäggisen kommer inte långt efter

  SvaraRadera
 5. Wow...jovisst är de vackra och jag längtar efter att få kontakt med dem igen men det har inte lyckats...minns vi var till Tåkern sist men det blåste ju så ini dant då så de sågs bara flyga över vassen ett fåtal ggr...tyckte jag någonstans för nån vecka sen såg bilder att det fotograferats skägg vid tåkern där de fått ungar för ett tag sen...

  Får se om man kommer iväg nå mer dit framöver...säkerligen blir det så...

  Steffe

  SvaraRadera
 6. Wow! Vilken ögonfröjd! Du har verkligen lyckat fånga dess skönhet och på bästa vis.
  Bara att gratulera till ett par riktiga toppen bilder (lite avis har själv försökt få dem på bild ett par ggr utan att lyckats något vidare).

  Ha det gott i sommarvärmen,
  Erik

  SvaraRadera