tisdag 24 september 2013

Utmanarmatch tidig morgonNågon som ser vad som pågår i mörkret? Från mitt ställe i terrängen ser jag bara skuggor som rör sig. Men tillräckligt för att inse att något ovanligt pågår här. Erinrar mig från något enstaka tidigare tillfälle att hindar ibland kan utmana varandra stående på bakbenen,  fäktande med dito fram. Så det var min övertygelse tills bilden framkallats. För det är ju inte två hindar utan två spetskronhjortar som jabbar på varandra här. Medan den tredje tittar på. Har man inte hunnit utveckla riktiga horn att stångas med tar man till andra medel. Rivalitet redan i späd ålder. Ja, jag känner igen detta från vår egen ras...

5 kommentarer:

 1. Tänk vad häftigt o få se sådant.
  Jo jag är jättenöjd med den men det kan bli bättre tekniskt. Jag går nu på en fotocirkel, 30 tim i Vuxenskolans regi hemma i stan. En duktig amatörfotograf som utbildat sedan 1977. Vi är bara 6 deltagarae. Det går ut på att bli tekniskt bättre på sin fotografering. Använda kameran på rätt sätt. Jag själv fick en duvning i autofokuspunkterna igår vilket jag inte använt rätt fullt ut.
  Vi kommer pröva olika objektiv som vi inte har själva och testa olika typer av fotografering alltifrån studio till ev resa till Öland i vår.

  SvaraRadera
 2. En mycket spännande bild. Tack för att du delar med dig!

  SvaraRadera
 3. WOW, vilken bild!! Så spännande match de går i den svagt, svagt belysta cirkeln av ljus. Påminner mig om en boxningsarena. Imponerande snyggt fotat.
  Nu verkar du vara på rätt plats igen, härligt, härligt.
  Har haft lite mindre fotoinspiration ett tag men så är det väl med det mesta.
  Allt gott
  M

  SvaraRadera
 4. Vilken bild! Jag gillar att man får kolla noga, känslan av den tidiga morgonen blir väldigt närvarande. Och du har verkligen fångat slagsmålet fint!
  Jag skulle vilja hitta ett sånt här eget ställe någon gång dit jag kan återkomma regelbundet och följa djurlivet...

  SvaraRadera
 5. Helt underbar bild Klas...och tala om att vara på rätt plats vid rätt tillfälle:)
  Och rivalitet ja...den förekommer väl i än högre utsträckning hos homo sapiens...
  och dessutom mycket ojustare...eller?

  SvaraRadera