söndag 22 september 2013

Nästan enligt tidtabellenEn lustig historia. Då jag bröt upp från gömslet för morgonen stötte jag på en fotograf som jobbat en lite bit ifrån. Vi pratade om ditt och datt. Plötsligt säger han:
"- Var här vid detta träd halv sju ikväll. Först kommer några hindar, sen följer en av de större hjortarna".
Betraktade skeptiskt kollegan , undrade om han själv ska vara här då? Nä, skulle på kurs. Men dessa hans möten hade skett flera gånger vid detta klockslag, bedyrade han.
Hmmm, finns väl inget att förlora. Skulle ändå hämta hem gömslet senare på dagen var det bestämt.
Så en stund innan  utsatt klockslag rekade jag runt utpekade trädet, bestämde mig för att en plats 20 meter bort. Och väntade. Klockan passerade tiden, jag väntar lite till. Men inte särskilt länge, visade det sig.Hindarna kom aldrig. Men 9 minuter för sent - kan de inte lära sig passa tiden? - kom den här ståtlige herrn ut ur skogen. En artontaggare. Där jag sitter ser han mig direkt, vilket var nödvändig bieffekt för den fria sikt jag tyckte mig behöva.Efter att vi glott på varandra under några sekunder, går djuret rakt mot trädet vi talat om. Skakar på huvudet. Kan detta vara sant? Men det var det ju uppenbarligen. Ett av årets fotografiska mysterier har vackert presenterat sig självt inför min förvånade nuna och tack du okände fotograf som delade med dig av din observation. 

7 kommentarer:

 1. Tror jag skulle behöva skola om mig. Dina motiv söker upp dig, medan jag måste söka upp mina motiv. Eller så är det din kompensation för alla timmar i gömsle. Det slipper jag.

  SvaraRadera
 2. - Halloj i söder.
  - Varför träffar aldrig jag sådana fotografkollegor....?
  Kanonbilder från ditt schemalagda möte.
  - Ha en fortsatt bra helg !
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 3. Där ser man... Passar tiden bättre än mina barn i alla fall :-) Mycket fina bilder!

  SvaraRadera
 4. Mäktigt att se en sådan hjort!
  Superfina bilder. Tänk om man lyckats få skoveltjuren så där på bild...

  SvaraRadera
 5. Mycket ståtlig Herre och väl förvaltat av fotografen. Tjusigt Klas!

  SvaraRadera
 6. Det går bra för dig! :-) Härliga bilder!

  Steffe

  SvaraRadera
 7. Verkar inte vara något tvivel om att han vet hur stilig han är där han skrider fram. Mycket tjusiga bilder i trolsk miljö.
  Allt gott, hälsar
  M

  SvaraRadera