tisdag 3 september 2013

BockplockFörst en liten parentetisk utvikning. Tack för trevliga rader till mitt förra inlägg. Och så en helt annan sak. Den bästa tiden i  Skåne är nu om vi pratar fotograferingsmöjligheter. Mitt första fotopass igår öppnade upp nya horisonter i form av våt häger på strand, trolig myrspov på badplats och inte mindre än tre (3) kungsfiskare på rad. Vilken lycka! Allt kommer småningom att visas upp på denna plats.

Så här brukar man ju få se dem. Jag räknade ut den ungefärliga platsen där bocken borde dyka upp från vänster, omfokuserar och där sticker han!Dessförinnan hade jag dessbättre lyckats ta några bilder. Tittar man på hornen är de små och tillbakalutande, dessutom konvergerande.  Om den får leva ska det bli spännande att följa bockens vidare öden & äventyr. Troféjägaren har ju i alla fall inte mycket att hämta här. 

4 kommentarer:

 1. Undvek med hårsmån en fin spetsbock på väg ut i skogen idag. Med bilen alltså. Tror den hade 1-2 meter tillgodo på mötande bil och en halvmeter tillgodo på mig. Kom ut från 2 meter högt rapsfält, inte mycket att göra. Men med tur så går det, och idag gick det vägen.
  3 kungsfiskare, denna fina lilla opal som jag fortfarande söker efter. Ser fram emot bilderna!

  Och trevliga möten med de här två filurerna du postat också. Visst är det en trevlig tid i Skåne nu. Jag grämer mig lite att jag på torsdag åker på 10-12 dagar semester långt bort... Men familjen måste ju få sitt, och jag tycker det skall bli rätt skönt trots allt.

  SvaraRadera
 2. Alla börjar nånstans, denne lille pinna-bock kanske inte ser möe ut för världen nu men en dag så är han kanske herre på täppan. Två fina bilder, gillar ljuset i den första.

  SvaraRadera
 3. Kanonbilder, den första var ju för cool.
  Ang din kommentar, tror inte det var häger för det hade jag sett. Så hög var inte vassen.
  Själv tror jag det kan ha varit en räv, ungräv som inte var så uppmärksam på mig till en början

  SvaraRadera
 4. Fina bilder på den unga bocken.
  Jag ser verkligen fram till KUngsfiskarna, vilken lycka :)

  SvaraRadera