lördag 7 september 2013

Utmanad!-Vem är det nu som korsar min väg, tänkte haren. Konstigt att den tvåbente inte flytt hals över huvud nu när jag hoppat fram och bara är 15 meter bort?!
Så var det. Som få andra djur i min skog är några av de här individerna helt orädda. De ser mig minst lika tidigt som tvärtom. Ändå hoppar de inte ner i närmsta dike och försvinner bort utan springer mot mig, stannar upp, kanske avancerar de ytterligare och försöker brotta ner inkräktaren med blicken. Den här har just gjort allt detta. Häpen ser den att medlen inte räckte till. Så vad ska hända nu?Cool som filbunken börjar den klia sig med sin stora tass...och den satt kvar tills jag tröttnade och fortsatte min promenad framåt. Först då kände den sig besegrad i naturens ädla tävling vem som har första tjing på skogsvägen. Denna hare var stentuff och jag ser fram mot fler utmaningar.

7 kommentarer:

 1. Känns ju som en trevlig tolkning som kanske passar i en blogg. Överslagshandling, troligen en bättre förklaring. Lycka till vid nästa kraftmätning..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt. Allt som står på denna sida bör inte tas som absolut rätt eller ens allvarligt menat alla gånger... Hur som helst har kollat upp begreppet du använde här och lärt mig en del nytt, tack för det! Samtidigt undrar jag om djurs olika beteenden låter sig alla underordnas rationella förklaringsmodeller vi människor kommer upp med? Om vi tycker att en del beteenden är irrationella är kanske just deras tankevärld orsaken till detta? Som att liten hare utmanar på det sätt jag beskrivit. Ska man tro Wikipedia verkar ju annars din förklaring klockren här.
   / Klas

   Radera
 2. På tal om irrationalitet. Efter att jag skrivit svaret ovan ser jag att en bild saknas i mitt startinlägg. Detta om jag använder Firefox. I Chrome syns båda. På samma (jobb-)dator. Någon mer som upplever detta?
  / Klas

  SvaraRadera
 3. Kul möte med haren och det är de ögonblicken som roar mest, när båda verkar betrakta varann :)
  Fin bild på Trädkryparen.
  Ha en bra dag /bea

  SvaraRadera
 4. - Halloj i söder.
  - Kanonbilder de senaste dagarna Klas !
  Har inte hunnit runt och kikat på några dagar.
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera
 5. Vilket fint möte! och vilken cool kille :D

  SvaraRadera
 6. Åh, underbart möte och bilderna faller jag givetvis för. Sista bilden när din utmanare har fullt upp med att låtsas vara oberörd är helt klart en favorit. Blir spännande att se vad din utmanare hittar på för trick nästa gång....
  M

  SvaraRadera