lördag 14 september 2013

Gästfotograf!!


Mina båda döttrar bor i Australien. Här kommer ett bildbidrag från den yngsta av dem. Australien. En kontinent med delvis säreget djurliv. Där finns många av världens farligaste kryp som vi alla kanske sett på TV. Där finns oxå en fågel modell större, Wedge-tailed eagle, på svenska Kilstjärtsörn rätt och slätt. Kontinentens största fågel, större än vår havsörn och enligt uppgift enda fågeln i världen som attackerat glidflygare genom att trasa sönder fallskärmstyget... Fågeln spanar efter byten från mycket hög höjd, dyker blixtsnabbt och kan snappa kängurur, får och brunormar. Sistnämnda en av världens giftigaste. Brutal fågel, denna. Skyddsavstånd anbefalles!
Därför så självklart att fotografen lyckats fotografera den på mindre än meterns avstånd. Som hon inte äger något teleobjektiv, så - helt i australiensarnas anda - går man oförskräckt till verket med vad man har.Den uppmärksamme skymtar i bakgrunden ett staket. Så är det. Närmaste grannens trädgård har inrättats som ett asylum för skadat vilt. Den stackars örnen hade blivit påkörd av de jättelastbilar som trafikerar inlandet och hamnade till slut mitt framför näsan på den överlyckliga fotografen.
Varför köpa på sig dyr optik när man istället kan flytta till ett land där allt tycks kunna pågå i ens omedelbara närhet? Nja, jag gillar inte giftkrypen och känslan att utgöra vandrande matpaket för rovdjur jag annars gärna skulle vilja fotografera. Dessutom kostar ju resan en del, även om man bara löser enkel biljett... Hmmm, tror nog jag väljer att stanna i Gamla Världen, trots allt.
Tack Sara för dina bilder och välkommen tillbaka!

5 kommentarer:

 1. Om du precis vågat dej på en skärmflygning och kommit upp och tror allt gått bra och så kommer den där örnen med ett vingspann på 4 meter eller något precis emot dej.
  Du tror att du kanske ska få en reva av näbben eller högst ett bett, men i stället river den sönder hela skärmen och släpper en Western Brown i huvudet på dej...

  SvaraRadera
  Svar
  1. He, he. Kommer aldrig att hända. Jag gillar inte alls att flyga. Men om man nu ska gå hädan alls kan det ju lika gärna göras med besked...
   /Klas

   Radera
 2. Coola bilder, vilken fågel det är!

  SvaraRadera
 3. Vilken gigant hon fånat på bild din gästfotograf, intressant att ta del av din beskrivning. Låter inte som någon sällskapsfågel precis.
  Gillar båda bilderna men i färgbilden tycker jag den brutalitet du beskriver framkommer än bättre.
  Hälsningar till fotograf och författare.
  M

  SvaraRadera