måndag 30 september 2013

Tärna XLOvädret grusade fotoplanerna. För en stund i alla fall. Leker vidare på datorn. Skräntärnan fotograferades för ett par veckor sedan. Ny art för mig, tydligen inte heller så vanlig på andra ställen. Antal häckande par inom landet ungefär lika många som kungsörn, enligt Wiki. Eftersom de häckar i ett fåtal stora kolonier,  återstår ju för oss som s a s bor vid sidan om inte så stora chanser att få se denna fina fågel än under migrationstider.
Stor som en mås, med kraftig näbb skiljde den sig klart från andra tärnor. Just det här exemplaret utmärkte sig oxå genom intensivt fiskande medan resten av fågelgängen lojt tittade på. Den bjöd på rejäla plask. Det var verkligen full satsning som gällde. Rejält hungrig och passade den väl på att äta upp sig inför stundande, längre flygturer. 

2 kommentarer:

  1. En liten gloria runt sig, men tjusig är den. Och placeringen och kompet gör att den känns maffig. Tack för att du delar med dig.

    SvaraRadera
  2. Wow! kul att få en sån på bild. Tror jag såg såna i Los angeles nåja det kommer upp något liknande på bloggen imorn ;)

    SvaraRadera