onsdag 4 september 2013

Nytt från ängarna (2)




Nä, kanske inte direkt nytt. Men fortsättning på fotojobb enkelbeckasin. Som ni kanske kommer ihåg regnade det kraftigt vid tillfället. Den ensamma fågeln - ensam av sin sort menar jag - passade på att skaka sig torr mellan skyfallen.



Här håller den på så det är förunderligt att den ännu står kvar på landbacken. Lite påminner den om min mattelärare när han uppmuntrande försökte mana fram något slags svar på någon slags ekvation inför oss oförstående humanister. På tal om pose. Inom konshistoria talar man om ett begrepp som kontrapost. Sedan länge ett sätt att presentera den avbildade kroppen. Kanske inte så vanligt förekommande bland fåglar ( OBS! Ironi!) så har denna individ gett mig chansen att fotografera något snarlikt. Mitt i rörelsen står ju fågeln avslappnad med ett uttalat stödjeben och det andra balanserande. Synd att den inte samtidigt vred huvudet åt sidan. Som jag skrev i tidigare inlägget en väluppfostrad individ denna, så kanske nästa gång...

3 kommentarer:

  1. Jättefina bilder på den poserande fågeln :)

    SvaraRadera
  2. Fin modell, inte varje dag man kommer nära denna fågel.
    Gillar den andra bilden bäst idag på grund vingarnas rörelse.
    Man vet aldrig vad som händer nästa gång ;)

    SvaraRadera
  3. Väldigt vackra bilder som vanligt Klas. Enkelbeckasinen var jag nära att fånga på bild för 2v sedan men då var 420 mm för kort men nu så har en ny kamera inhandlats så nu kommer de inte undan :) imorgon ska den hård köras.

    SvaraRadera