tisdag 11 november 2014

Naturteater




Igår årets hittills mörkaste dag. Mycket tjatande om detta ämne, men eftersom fotografi är att skriva med ljus uppstår ett ganska oundvikligt tema. Höll mig till de ljusaste platserna kring öppet vatten för att kunna ta bilder ö h t. ISO 1600, bl 5,6 1/200s. Noll exponeringskompensering. Huhh...











I ån simmade den ensamma knipan, vaksam men ganska orädd. Och se! När den bara följde med strömmen gick den att avbildas skarpt! Mitt ute i strömfåran, plötsligt tänds spotlighten upp och avslöjar hela tablån? Nää, det är ett vasstrå mellan mig och motivet. Men direkt jag såg bilden hemma, bestämde jag mig för att framkalla den som från scenvärlden.

4 kommentarer:

  1. Flott Kvinand!Ja du kan dette med å male med kamera.Nydeligt!

    Hilsen Anita

    SvaraRadera
  2. Tur att det finns inställningar att fixa med. Bilden blev ju kanonbra!
    Ha en fin vecka i dessa mörkrets tider!
    /SA

    SvaraRadera
  3. - Halloj i söder.
    Tur att dagens kameror klara att skruva upp
    känsligheten rejält. 4000-5000 ASA är ju inget
    problem längre. Även om jag hellre ligger på 100....
    - Ha en fortsatt bra dag !
    Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

    SvaraRadera
  4. Det blev en fin ljussättning Klas och Knipan är glittrande vacker. Härligt när de svårbemästrade kvistarna kommer till nytta. Har också börjat anv högre ISO tal för att få kortare slutartid eftersom jag handhåller utomhus. Mitt Manfrotto stativ är för tungt och stort att släpa på. Har precis fått hem ett nytt kortare och lättare Kolfiberstativ Triopo som ska bli kul att ta med ut.
    Bästa Hälsningar
    M

    SvaraRadera