fredag 14 november 2014

Nappatag !
Idag förvisar jag mig själv till snickarboa, där en fönsterlucka sakta låter sig materialiseras. Låter mig istället andligen förflyttas till bättre tider. De som rådde bara för en dryg månad sen. Fiskgjusen fiskade fortfarande i sjön, nu njuter den väl av västafrikas goa värme.


Vid det här laget i oktober hade fågeln lärt sig fiska som det proffs den måste vara. Vi var flera som tidigare i somras observerat dess första, halsbrytande fisketurer. Den kunde hålla på i en timmes tid, göra dyk på dyk och utmattad komma upp med - ingenting. En hård verklighet gör att de måste lyckas, annars vinkar ju svälten runt hörnet. Men det var då. Här är eftermiddagens fångst just upplockad ur skafferiet och en nöjd fågel flyger mot matbordet.

3 kommentarer:

 1. Fiskelyckan vände åter till fiskljusen :)
  Oj, det där ögonblicket satt jag länge och väntade på i somras, den dök och ryttlade om och om igen, men icke... nästa sommar kanske!
  Trevlig helg /Bea

  SvaraRadera
 2. Åh så fint ögonblick du fångat ,ser ut att vara en gädda .Trevlig helg ,Nette

  SvaraRadera
 3. HihHihHih forvist til snickerboden!!Hahahah!Det låter som Emil Åberg!!Flott bilde av Fiskeørnen!Dere er såå heldige som får se slikt!.Jeg har alldrig sett slike fugler.Må være en opplevelse.Det eneste eg har sett av store fugler er Svaner og HegrerForfriskende å se disse bilder og text!Ha en super lørdags!Hilsen Anita

  SvaraRadera