onsdag 12 november 2014

Udda bekantskap
Medan jag igår eftermiddag sökte efter kungsfåglarna i buskarna till vänster om mig, hördes ett förskräckligt kacklande över axeln. Vänder mig om och ser två fåglar. Den ene en gråkråka. Men den andra, rovfågeln. Vad för slags sort vad denna? Brun kärrhök var det enda jag kom på för stunden. Men de ska ha migrerat för länge sen.

Hemma läser jag på om blå kärrhök. Denna är en hona eller troligen juvenil på väg ner från Norrlands sjöar. Kanske den stannar om vintern blir mild. Annars fortsätter den söderut. För något år sen påträffades en hane av samma art. I februari, vill jag minnas. Det var en kall vinter och kanske det ger hopp om att fågeln från igår väljer att stanna ett tag till. Hur som helst har den ett fint ansikte och det är nog bara bra om kråkorna motioneras året runt.

5 kommentarer:

 1. Fantastiskt med detta ögonblick i bild! Det är detta varje naturfotograf önskar sig :)
  Kärrhöken träffade jag ett par "jagande" på en äng i sensommartid, men hopplöst att hinna få ett bra fokus på det snabba ryttlarna.
  Ha det gott /bea

  SvaraRadera
 2. Hej Klas! Här har du fått en i mitt tycke mycket bra bild på kärrhöken. Du har lyckats sätta skärpan precis där den ska vara.
  Ha en bra fortsättning på veckan! /SA

  SvaraRadera
 3. Att du lyckas få så skarpa bilder på fåglarna! Imponerande! :))

  SvaraRadera
 4. Jeg likte veldig godt begge!Helt utroligt at du fikk se Myrhauk og Hoodde Crow oppe der i luften!skikkelig blinkskudd!

  SvaraRadera
 5. Tjusig är den. Jag är för dålig (har aldrig sett) på att skilja mot ängshöken men visst är det lite ängshöksdrag över den också?
  Tjusiga fotona hur som!

  SvaraRadera