onsdag 5 november 2014

Vithjort stiger fram
I år har jag haft turen att få uppleva en hel del brunstande dovvilt. Å andra sidan finns ju knappt någon skog kvar för dem att leva i. Så det är med blandade känslor man tidiga morgnar eller sena kvällar går ut för att pröva fotolyckan. I fallet nedan kunde jag i alla fall hantera motivet på det normala sättet. Efter ha upptäckt djuret inne i snårskogen, räknade jag ut åt vilket håll det troligen skulle bege sig. Ställde mig vid angränsande lilla skogsglänta med hygglig bakgrund. Och väntade. Och väntade.


Närmre och närmre min utvalda fotoplats kommer hjorten. För att till sist stiga helt fram. Uppenbart måste den ta mig för ett träd bland andra, för den reagerar inte alls på min person. Från 25 meters håll spelar kameran med slutaren och djuret hör, men kan inte fastställa min gestalt. Oroligt tittar han sig runt och förbi. Skänkte fotografen många bildmöjligheter av vilka detta kom ut som ett av de bättre. Den mörkare ansiktsmasken avslöjar tidpunkten på året : Under brunstperioden sölar handjuren ner nyllet med jord, lera och annat som lämnas åt betraktarens fantasi.

4 kommentarer:

 1. - Halloj i söder.
  - Vilken bild. Snyggt !
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 2. Härlig berättelse och jättefin bild :)
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 3. Suuuuuuuuperfint ,värd alla väntan ,ha det bra ,Nette

  SvaraRadera
 4. Åhh ja!!!!Vakkert vakkert!Og så intresang fortelling!Jeg viste ingenting om den ansiktsmasken har betydning for året.Flott og godt jobbet!Ikke bare bare å sitte så lenge og vente på det man venter på :)

  SvaraRadera