onsdag 19 november 2014

Kalas med objudna gäster
Först får jag be om ursäkt för bildkvalitén i blogginlägget. Tagna på kanske 250 + metrar kan man måhända inte heller förvänta sig annat. Hade det inte varit för att havsörnen först kalasade på bytet betydligt närmre, hade jag missat hela skeendet. Upptäckt flög den bort, byte och allt, innan jag hann få upp utrustningen. Bl 5,6, 700 mm brännvidd. ISO 2000, 1/200 s.
Havsörnen har slagit en vitkindad gås! Medan bönderna hurrar, tycker kråkorna att något ska väl bli över av det stora bytet till dem. De pockar ständigt på örnens uppmärksamhet, som finner för gott att flytta igen. Med hela gåskroppen i en enda klo flyger den bort några tiotals metrar. Inte ansträngningslöst, men flyger gör den. Dess grepp är superstarkt och flygkapaciteten i de stora vingarna imponerar, minst sagt. Denna är första gången jag fått se örn med byte. Därav publiceringen.

4 kommentarer:

 1. Vilket ögonblick! Väl värt att dokumenteras.
  Trevlig kväll /bea

  SvaraRadera
 2. Åh vilket byte du fick ,inget att klaga på bildkvalitén i sådana ögonblick ,Nette

  SvaraRadera
 3. Mäktigt! En sån gång är upplevelsen viktigare än bildkvalitén!

  SvaraRadera
 4. Kalas! Jag såg en fjällvråk äta en mus/sork idag. Inte riktigt samma kaliber men jag förstår känslan du hade. Kvaliteten? Ja, med de förutsättningarna/avstånden tycker jag den är bra, klart publicerbar!

  SvaraRadera