lördag 15 november 2014

En annorlunda bland hundratalet i sjön
Blogger verkar helad igen. Dags för en liten bildserie om den glada svanen. Nå, glada svanar växer inte på träd och jag är säker på att även denna individ motar bort andra närgångna fåglar med sedvanlig brutal effektivitet skulle det bli nödvändigt.

Men den här ser glad ut. Under en längre period har den ägnat all energi åt att putsa på fjäderdräkten.

Nu är jobbet äntligen klart. Dags att sträcka på sig.


Livet är bra gott att leva!

10 kommentarer:

 1. Så vackra färger omkring svanarna och bilderna på fåglarna superfina .Imorgon har jag min första lediga dag på veckor ,en sådan dag då inget står på tidsschemat ,om det är väder för foto så står jag i stargroparna redan från morgonen .Har inte varit ute på flera veckor .Trevlig fortsättning på helgen ,Nette

  SvaraRadera
 2. Ai Ai Ai så fine!!!!!!Elsker StokkSvanene!!!Når man zoomer på dem kan man se den fine fjærdraktene:)
  Ja den ser glad ut!Jeg tror den eneste fienden den har er kansje mennesket?Fint du har fått til blogger igjen!Ha det vakkert i Sverige:)Hilsen Anita

  SvaraRadera
 3. Svagt solbelyst, det va riktigt vackert.

  SvaraRadera
 4. Många fina bilder på bloggen sedan jag var inne sist. Fastnade dock för denna glada och vackra dirigent som verkar ha full koll på sin orkester :o)

  Ha det gott,
  Erik

  SvaraRadera
 5. Underbar :)
  Jag blir alltid på gott humör, när jag besöker din blogg.
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 6. Ljuv musik uppstår när den dirigenterar...! :-)

  Steffe

  SvaraRadera
 7. Blir så avis när jag kollade igenom dina blogginlägg, ni verkar ju haft sol I alla fall. här I Stockholm har jag knappt sett solen sen vi flyttade hit :( Hursom härliga bilder som vanligt

  SvaraRadera
 8. Åh, underbar bildserie i det vackraste ljus Klas. Så fint alla detaljer framträder i fjäderdräkten. Lycklig och glad svan som vet hur stilig den är.
  Ljuvligt att få ta del av.
  Hälsningar
  Monica

  SvaraRadera
 9. Hmmm, du menar att svanar inte är glada? Förstod jag dig rätt. eller?
  Tja, vad vet jag, men "mina" sångsvanar vid stranden i mitt norra hem...de är både glada och lyckliga:) Jag tror mig veta...och framför allt, jag vill TRO att det är så.
  Jaja...hursomhelst så är dina svanar både vackra, livsbejakande...och...glada!?...trots att de bara är "knölisar"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Gertie!
   Jag menade att även orättvist små fåglar jagas bort skulle de komma innanför svanens bekvämlighetszon som verkar rundligt tilltagen. Det gör dem arga i mina ögon även om det kanske inte alls förhåller sig så. Själv har jag många gånger varnats, jagats bort, t o m bitits. Knölsvanar enbart.
   / Klas

   Radera