torsdag 13 november 2014

Om Blogger, fotoutrustning och eldsprutande fågel
När jag klickar på bilderna kommer de upp i separat ruta, en och en och mot fel bakgrund. Vet att detta hände på Blogger någon gång tidigare och det finns en kur mot detta oskick. Någon som kommer ihåg och kan beskriva hur man gör? Jag visar inga serier tills vidare.


Kungsfågeln tog jag med min enkla Pentaxutrustning, den med väderskydd så starkt att jag vågar hålla på där ute i regn & blåst. Enkla? När bara bildresultaten räknas saknar jag inte alls min andra bättre fotouppsättning. Denna erkänt svårfotograferade fågel var ingen match för den sämre autofokusen som annars är den "detalj" som mest skiljer märkena åt. Döm själva. Jag blev positivt överraskad. Mycket.

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Ja här har du verkligen lyckats att få till en bra bild på den ¨lille¨ och jag förstår att du är överraskad. // Urban

  SvaraRadera
 2. Hei!Blogger går sine egne veier avogtil!Jeg vet ikke løsningen på ditt problem--laste inn på nytt kansje?Blir spennende å se hva andre skriver om dette.. Jeg oplever det ikke..Derimot opplever jeg min bloggrull som bare viser skrift for tiden..Ikke noe bilde av mine blogvens innlegg..Jeg får bare vente å se!Heldig med Pentax som viser så gode resultater!Men ingenting kan målest med speilrefleks syns nå jeg.Hverfall for å se de fine detaljer som dråper i fjærdrakt osv osv..Intresangt att autofokusen virker så bra på Pentax-jeh er ikke fornøyd med min Tamron 18-270--zoomer så dårlig og tat laang tid å fokusere--Har sett på en Sigma 18-250 til nesten samme pris 3200 kr og det blir mitt neste objektivkjøp...Ok..Laang tekst..dette..Men din Kongefugler kjempefin uaansett apperat!Du har det nok i hendene dette med å ta fine bilder(og heldig med å finne motivet du søker)Ha det bra da!Jeg må tilbake til gamle julefortellinger av Asbjørnsen &Moe :)Hilsen Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ett av de längsta svar jag någonsin fått! Om jag får komma med ett förslag när det gäller utrustning, baserat på mina egna, mindre lyckade affärer. Köp så dyrt du kan. Hade jag gjort det från början skulle detta hus inte behöva härbärgera ett excellent trebensstativ och två billigare, men oanvändbara. Köp så dyrt du kan, man får alltid pengar tillbaka på bra utrustning om man senare vill/måste sälja.
   / Klas

   Radera
 3. - Halloj i söder.
  Har sett det där på flera andra bloggar också. Men
  min egen är fortfarande "normal"....
  - Ha en bra avslutning på veckan !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 4. Hallå!

  Det verkar ha fixat sig och det utan någon kur...men kungsfågeln är kvar i separat ruta såg jag så ock för mig att de två sista var kvar i tokläge men jag tog bort inläggen med separatruta och la in på nytt så funkade de med...

  Ha en fin söndag!

  Steffe

  SvaraRadera