måndag 18 februari 2013

Kronhjort med grästova
Medan jag från  utanför fönstret hör småfåglarnas kvittrande&tjattrande över den utlagda maten känns det befriande att  göra en tidsresa till gångna hösten, en av de mildare jag kan erinra mig. För första gången någonsin kunde jag sitta i mitt lilla gömsle utan att skaka tänder och utan bortdomnade tår. Det är annars vanligt att temperaturen dippar mot eller under nollan och vid denna tidpunkt är kroppen inte alls vand vid det. I höstas hade vi närmare 10 plusgrader, tack och lov. Så till dig, Martin. Var beredd klä dig som för vinter. Det är lätt att annars tappa intresse för de tidiga morgonstarterna. 

11 kommentarer:

 1. - Halloj i söder.
  - Ståtlig och fin Kronhjort !
  Och den har lärt sig av dig. Den har gömslet med sig. Kanske i minsta laget. Men man måste börja med något....
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...o)

  SvaraRadera
 2. Snygg vimpel han har i hornen.Härlig naturbild med fart i.Gillar miljön runt omkring.
  Jasså du har ett litet gömsle du sitter och huttrar i.
  Idag lovades det sol och -3 grader och jag var förväntansfull när jag vaknade i morse.Vad får jag se.+2 grader,grått och regn...grrr...
  //Kicki

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Och skönt att dagarna har blivit både varmare och hela 2:45 längre redan!

  SvaraRadera
 4. Mött en kronhjort har jag gjort några gånger för många år sedan. Då var inte utrustningen av den kvalité den är idag, så det blev inga bilder. Jag tror dock inte att sitta i gömsle är min grej, så jag njuter av din bild istället.

  SvaraRadera
 5. Mäktig bild! Skönt att det inte är alltför kallt längre, man märker skillnad på antal timmar av ljus nu. Förut kunde man vara glad med bra ljus fram till 15.00 och idag sträcker det sig till 17.00 åtminstone :) trevligt!

  Jag provade locka på fågel med min iPhone idag ;) se hur det gick på hemsidan. / Sami

  SvaraRadera
 6. Toppenfin bild på den ståtliga hjorten!
  /SA

  SvaraRadera
 7. Jättefin bild på den vackra hjorten!! :)

  SvaraRadera
 8. Superfin bild....hjortar är tjusiga. Synd att vi inte har dem på Höglandet

  SvaraRadera
 9. Åhh, så vackert den kommer in i bilden. Får en känsla av att den gör ett ärevarv med grästovan som trofe´. Så stolt, så stolt.
  Mycket snyggt med oskarp för och bakgrund dessutom.
  Jag tror att det måste vara datum då bilden framkallades men hittar inga uppg på exif filen. Kameran visar rätt fotodatum. Du får gärna tala om hur du fick fram det. Maila gärna.
  Tack för att du engagerar dig, uppskattas.
  Häls
  M

  SvaraRadera
 10. För ögonblick som den du postar här, med tuvan, så har jag inga problem att sitta ordentligt påbyltad. Jag återkommer nog under sensommaren för lite tips och tricks om utrustning och annat. Hoppas det är ok :o)

  SvaraRadera
 11. Härlig bild på hjorten, och den blir ännu bättre med hjälp av gräset hängandes från dom maffiga hornen. Undrar om den är medveten om det ;)

  SvaraRadera