lördag 25 oktober 2014

Rådjur efter skymning (1)
Ljuset faller snabbt nu eller snarare är det mörkret som hälsar på tidigt. Efter en, kanske två timmars eftermiddagssession ute i skogen är det redan dags att åka hem. På betfältet står ett par rådjur, jag visar upp geten idag. Ljusnivåerna är som sagt låga, men kan skapa intressanta ting. T ex bildas haloeffekten runt djurets huvud av ett något ljusare träd/buske i bakgrunden.
Bilden tagen med 500:at, på ISO 4000, bländare 4,0 och 1/25 s (Sic!), stöttade utrustningen mot bilens fönsterkarm. 

4 kommentarer:

 1. Så fint at du tok med instillingene på kamera!Ett virkelig flott bilde :)Intresangt også hva man kan skape de forskjellige lysnivåene.

  hilsen Anita

  SvaraRadera
 2. Snyggt ,man kan ju som sagt skapa bakgrunden om tid ges men för det mesta när det gäller djur har dom en rörelseförmåga som inte kameran har en chans att hinna med ,trevlig fortsättning på helgen ,Nette

  SvaraRadera
 3. - Halloj i söder.
  - Snygg bild där i skymningen !
  Med dagens kameror är det inga problem att gå upp på så högt
  ASA-tal. Tänk vilken förbättring det blivit på bara några år.
  Men även om kamerorna blivit bättre så är det ju den som vet hur
  kameran ska användas som skapar bilden.
  - Kanonresultat !
  - Ha en fortsatt trevlig helg !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 4. Hej Klas, så fin och livfull bild. Tycker du fick till och utnyttjade haloeffekten perfekt. Ser nästan ut som om den befinner sig på en upplyst scen.
  Testade att höja ISO talet ordentligt i somras när jag fotade harungarna på natten. Fick ändå rörelseoskärpa då jag handhöll. Ska testa att öka ändå mer för att få kortare slutartid och få en uppfattning om hur bruset beter sig. Känner att jag gärna vill ha en gräns att förhålla mig till, ifall nya chanser dyker up
  Allt Gott.
  Monica

  SvaraRadera