fredag 24 oktober 2014

Grå men tydligDen här fågelarten skulle nog inte lyckas bra i bilförsäljarbranschen.
??!
Jo, för hägern är ärlig. Den har inget kamouflage att tala om så den har svårt att gömma sig. När den väl lyfter annonseras detta oftast ut för omgivningen med högt, skriande ljud. Många gånger hör jag fågeln nalkas innan jag får syn på den. Så sympatiskt. Man hinner eventuellt ändra kamerainställningar, omfokusera. När den väl kommer in i fotograferingszonen är fotografen skärpt och beredd till aktion. Så icke-stealth för så stor fågel.


Se bara på bilden! Genom att avvika från närmiljöns utseende, förvandlas dess neutralt grå nyanser till mer eller mindre lysande blickfång. Som kan upptäckas på långa avstånd. Här var garden tillfälligt nere för den sökte efter intressant fodertillskott.
Kan de därmed räknas till de lättfotograferades skara? Nä, inte alls. Deras syn är ju fantastisk och oftast försvinner de från radarn omedelbart man kommer innanför bekvämlighetszonen. Som är rundligt tilltagen. Väl luftburen kan den istället välja att passera ganska nära.förbi. Mina iakttagelser säger åtminstone så.

1 kommentar:

  1. Jättefin bild ,men jag har nog den erfarenheten av hägern att man inte hinner titta ner på kameran så är den borta .Trevlig helg ,nette

    SvaraRadera