torsdag 2 oktober 2014

Omvända roller?

Det är ingen ordning alls i Naturen. Se bara på den mordiska tornfalken ovan. Mindre gnagares skräck och ändå med så timid uppsyn. Ja, med huvudet vädjande lagt på sned nära nog docksöt. Visste man inte om hur det egentligen står till, kunde tornfalken på bild gälla som fredsduva, tycker jag.


På tal om duvor. Inkarnationen av fredlig förebild. Istället för kött är det frön, blad och små späda växtdelar som står på menyn. Deras behagfulla kuttranden glädjer varje sann stads- som lantbo. Men är den bilden sann? Tja, titta noga på tamduvorna ovan. Med mörk blick väser den i bakgrunden fram sitt hotfulla meddelande till den framför. Som ser fullständigt förstörd ut. Ett mörk foto, till brädden fyllt med aggressivitet. Inget av dessa foton svarar mot gängse föreställningar. Vilken är då den rätta? Döm själva...

3 kommentarer:

 1. Fina bildtolkningar! Ja, ur led är tiden, ingenting är längre som förut :)
  Väl fångade uttryck!
  Trevlig kväll /bea

  SvaraRadera
 2. Nog är det så att den grymma jägaren ser snäll och timid och fredlig ut medans duvorna ser aggressiva ut, men i naturen är ju all en makt kamp om överlevnad vare sig det gäller inom sin egen familj eller att hitta någon/något att äta. Samtidig är nästan alla djur vid rätt tillfälle se söta, snälla, fredliga och vackra ut.

  Här har du fångat falken och duvorna i ombytta roller och visar deras andra sidor, mycket snyggt fångad av dig.

  Ha en bra helg,
  Erik

  SvaraRadera
 3. - Halloj i söder.
  - Grattis till fina möten med rovfåglar och
  mindre sorter !
  - Ha en fortsatt bra dag !
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera