söndag 12 oktober 2014

Landning & lågvattensmärke
-Se upp därnere! Jag kommer in. Gör plats för en annan! Resten av invånarna i den lilla skarvkolonin verkar inte så imponerade. Efter ha varit spårlöst borta i somras tycks kormoranterna återvända till den lilla sjön. Det är gott så.
Fram till dess gick det utmärkt att istället smyga sig på dem i närliggande ån. Försiktiga som de är flyger de för det mesta upp direkt vid ögonkontakt. Den här hade garden långt nere, tittade åt alla håll utom mot mig. Förvisso en buske emellan oss men det brukar inte betyda något. Sticker in objektivet mellan grenar och löv och får den här bilden, här visad nästan obeskuren. Tjusiga fåglar, men de där simfötterna måste vara besvärliga att promenera med...


Passar på att visa en närbild på samme individ. Mina tankar går till de stackarna som i våras innebrändes av vandaler. Flera tusen fågelungar dog när öarna med skarvarnas bon stacks i brand. Antagligen för fiskets skull. Ett brutalt lågvattenmärke. Å mänsklighetens vägar skäms jag för vad vissa individer förmår göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar