tisdag 9 april 2013

Forsakar. Ja, just det. Skånes högsta vattenfall.




Låt oss för en sista gång återvända till den i vintermörker försänkta ån och strömstaren där. Hmm, några skulle kanske hävda att vi inte alls lämnat den kalla perioden bakom oss än. Hur som helst, staren trivdes uppenbart väl och verkade så anpassad till detta liv i strömfåran att det var en sann glädje att titta på dess hyss och upptåg. Blixtsnabbt och träffsäkert hoppade den runt mellan våta stenar och isiga grenar utan att för ett ögonblick tvivla på sin förmåga att hålla balansen. Fukt i kombination med vargavintern skapade en rå atmosfär därnere, en atmosfär som påverkade min smidighet och snabbhet i rörelsen. Nästan så tankebanorna belades med nedsatt fart oxå. Med fågeln på bilderna verkade det snarare åt motsatta hållet. Men då har jag förstås ännu inte sett vad de kan uträtta under sommarhalvåret...

4 kommentarer:

  1. Härliga bilder på strömstaren.Han framträder fint därnere i mörkret.
    Det är lite lustigt och fascinerande det där att hitta olika arter i olika biotoper.Och strömstaren just verkar vara fast i forsarna.
    //Kicki

    SvaraRadera
  2. Fin fina miljöbilder på strömmisen, gillar den mörka känslan i bilderna.
    Visst är dom roliga att följa när dom födosöker bland stenar och stockar.

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Grymt fin serie på denna lilla vinterbadare. Ja, de slutar ju inte bada bara för det blir vår och sommar men oftast så är det ju lättare att komma tilltals med dem under vinterhalvåret. Strömstaren är faktiskt lite av en favoritfågel för mig.
    Ha en fin fortsättning på veckan!
    /Ingemar

    SvaraRadera
  4. Vackra bilder på Strömstaren! Strömstaren är en mycket trevlig litet fågel och den skyr verkligen inte det kalla och blöta vädret. Favorit bilden blir nog den sista. Rekommenderar att försöka återvända och se om du kan få bilder på den när det börjar grönska ute. Sådan bilder är inte lika vanliga här i Sverige. Har sett flera från UK.

    /Erik

    SvaraRadera