lördag 6 april 2013

Så blev det plötsligt tystHar legat i hårdträning ganska länge nu och denna bild från tidigare i veckan blev tyvärr inte tagen med optimala inställningar. Men motivmässigt är den rätt intressant och det är ibland inte så dumt att prata med fågelkännare. Hur hänger det ihop? Vi var i gömslet när hon plötsligt meddelade att nu finns havsörn omkring. Spanade frenetiskt, såg ingenting. Just det, alla fåglar hade strax innan lyft och det var soprent framför kameran. Det var det hon såg. Mycket riktigt dyker den stora fågeln snart upp på radarn, omringad av skränande gäss.
Har nu gjort ganska många observationer av örn och hittills aldrig sett dem slå ett byte. Det blev inget med det denna gången heller.

6 kommentarer:

 1. Magiskt! Lyfter på hatten för denna underbara bild med härlig skärpa på huvudmotivet och resten i oskärpa. Gör mycket för bilden!

  Det gäller att kunna läsa naturen. Det är en större konst än många tror.

  Har själv sett ett uppflog av ca 1500 gäss - vilket inferno! Såg själv inte örnen men flera runt mig sade att den måste varit där för det är "bara örn som kan skapa sådan panik".

  SvaraRadera
 2. Vilken häftig bild!!!Grattis!

  SvaraRadera
 3. Underbar bild!!! Vilket kaos, så seglar den bara fram där... :-D
  Såg örn alt annan stor mörk rovfågel uppe i det blå idag, tyvärr för högt upp för att identifiera (stor hur som helst).

  SvaraRadera
 4. Riktigt häftig bild.Retsamt bara som du skriver när man har chans på ett riktigt häftigt motiv så är inte kameran reggad med optimala inställningar.Har varit med om flera gånnger nu att man kommer åt knappar på kameran när man bär runt den och när sedan det är dags att snabbskjuta så har knapparna förflyttat sig.
  Hade en jättefin chans på fjällvråk i veckan.Kom jättenära och sedan visade det sig att VC knappen var avaktiverad med påföljd av rörelseoskärpa.Gick flera dagar och muttrade för mig själv.Skit oxå!!!
  //Kicki

  SvaraRadera
 5. Jag tycker bilder med en intressant händelse eller situation är minst lika bra som de bilder med mindre intressant händelser men med optimala inställningar. Kanonbra fångat!

  SvaraRadera
 6. Wow! vilken underbar bild :) Så häftigt med den stora örnen och gåsarna som syns lite överallt runt omkring den.
  Tycker den mörka himlen tillför lite mystik till bilden också.

  SvaraRadera