lördag 27 april 2013

MödravårdDen här tofsvipan är lite av ett unikum. Hon har nämligen valt att ruva på äggen helt nära vägen, bara ett par rejäla kliv från. Nu råder förstås tillträdesförbud för tvåbenta individer. Hon ligger helt lugn, verkar bekväm med sitt val av boplats och är säkert områdets mest fotograferade tofsvipa. Inne på tredje veckan ska det väl inte dröja så mycket längre till, undrar om det finns chans till bilder på de små. Självklart från bilen. Här gäller att i alla lägen försöker störa så lite som möjligt. Spännande tider...

10 kommentarer:

 1. Härligt snygg närbild på tofsvipan med fina detaljer.
  Ser ofta tofsvipor nära våra vägar.Såg en tofsvipa liggandes ute på en åker precis så här som din häromdagen men om den ruvade eller vilade är svårt att säga.
  Hoppas du får se lite ungar.Hade varit ett äventyr det.
  //Kicki

  SvaraRadera
 2. Så fint du fångat den blivande modern där hon ligger tryggt och kan vara tacksam för att ni respekterar hennes boplats.
  Snygg komposition och trevligt att få se de vackra färgerna i fjäderdräkten som smälter ihop fint med omgivningen.
  M

  SvaraRadera
 3. Den placeringen av boplats verkar inte särskilt genomtänkt.. Hoppas att allt går bra och att du får möjlighet att följa familjen när ungarna kläcks.
  / maria

  SvaraRadera
 4. Hm, vilken bild! Hon verkar lugn och säker :)
  Ja, det är verkligen spännande tider, särskilt för en som älskar fåglar.
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 5. Hej
  Vad trevligt om man tänker ur fotografens perspektiv men desto mindre trevligt ur den mänskliga synen då jag vet att tvåbenta varelser inte alltid visar respekt för sådant här. Jag hoppas verkligen att denna fina Vipa lyckas med ruvningen och att det blir många fina söta ungar, hoppas du är på plats med kameran när det händer! / Sami

  SvaraRadera
 6. Säkert valt med tanke på att fotografen skall få så bra bilder som möjligt :-) Hoppas bara att alla är lika hänsynsfulla som du!

  SvaraRadera
 7. Hmm ja det verkar vara en dåligt planerad boplats, hoppas den kommer att klara sig med tanke på att en del inte kan hålla fingrarna i styr.
  Trevlig bild är det ju i alla fall, hoppas på att få se bilder småttingarna.

  SvaraRadera
 8. Knasigt val men fåglarna är inte alltid helt logiska i val av boplats. :-) Härlig bild!

  SvaraRadera
 9. Fin bild på tofsvipan när den ligger på äggen. Hoppas vi får se bilder på småttingarna.

  /Erik

  SvaraRadera