torsdag 18 april 2013

Drama i skogen !Nej, nej. Fågeln på bilden har inget med dagens ämne att göra. Istället vill jag berätta om dagens skogsutflykt. Fotograferade talgoxe, blåmes och en mycket samarbetsvillig sädesärla - kommer att visa upp sina konster i senare inlägg - när jag stöter på något alldeles förskräckligt. Fastbunden i ett massivt träbord ser jag en blind man frenetiskt försöka slita sig loss. Blind? Han hade i alla fall vit käpp. Just så var det. Mannen rycker spasmodiskt i sin välförankrade kätting, kan inte komma loss.
Detta händer i skogen, vid en välbesökt rastplats. Jag kunde inte tro mina ögon! Sen kom jag på det. Gå vidare! Detta är bara ett filminslag för Dolda Kameran. Mig ska de inte lura!
Väl ute vid gömslet börjar samvetet gnaga. Tänk om det är på riktigt? Någon tröttnar på farbror och kedjar fast honom i skogen. Som i en Fellinifilm. Jag beslutar mig för att vända tillbaka, hoppas att mannen inte längre finns kvar och allt återgått till normalt. Nej, jäklar! Han står kvar. Nu skymd bakom trädstammen. Men jag kan ändå se hur mannen förtvivlat rycker i det fängslade benet, fram och tillbaka. Det fanns ingen återvändo. Fram gick jag till mannen, frågade vad som hänt här. Han vänder sig om, jag kan se han är rätt gammal. Så börjar han prata. Om sina dåliga knän. Hur han förr orienterat i O-ringen och nu måste stärka muskulaturen. På trygg norrländska. Till min fasa - och samtidigt stora lättnad - ser jag nu att kedjan är en gummiexpander, vita käppen en avbarkad skogspinne. Och, ja han hörde till sällskapet i den stora husbilen på parkeringen. Ja, de sitter visst allihop därborta. Pekar mot grillplatsen 50 meter längre bort. Ridå, tack! 

6 kommentarer:

 1. Det var upplevelse! :)
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 2. Haha ja ibland skenar fantasin iväg med en :)) Fint att du gick tillbaka iallafall :)

  SvaraRadera
 3. Ja jösses det var en lite märklig upplevelse, håller med om att det var bra ut du gick tillbaka och kollade till en andra gång.
  Härligt murrig bild på Gladan.

  SvaraRadera
 4. Hahaha,men du glömde ju dokumentera händelsen med kameran ju ;))
  Ja det visar ju iallafall att du har ett varmt hjärta även för mänskligheten.Men du kanske inte ska se så mycket filmer som får fantasin att skena iväg sådär ;))
  //Kicki

  SvaraRadera