torsdag 4 april 2013

Ännu mer vår!
Igår var en riktigt fin dag för djuren i omgivningarna med generöst strålande ljus och bara måttliga vindpustar. Sjön har till 9/10- delar gått upp och somliga fåglar som salskraken överst njuter redan av att bada. En hanne i praktdräkt, ingen av oss hade sett liknande innan. Sånglärka  och storken njöt av eftermiddagen. F a lärkan visade sig vara en riktig tuffing, hoppade upp och ner från marken, flög ett par sekunder för att sedan sätta sig på samma tuva och allt detta förpackat med ljuvlig sång. Sen spänner den blicken i fotografen, - "Är du inte färdig snart"? Och visst, med ett leende plockas grejorna in, jag säger tack för besöket, åker till nästa attraktion. Får man ha det så bra?

11 kommentarer:

 1. Härligt! Storken gillar jag mest ;)
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera
 2. Wow! Vilken underbar dag du verkar ha haft, salskraken har jag aldrig sett förut och vilken vacker fågel det är då. :)
  Härliga bilder alla 3 men min favvo blir salskraken

  SvaraRadera
 3. Vet i 17 om våren kommer här ännu. Vi har massor med snö i trädgården ännu och i skogen med. Isarna ligger tjocka på sjöarna häromkring

  SvaraRadera
 4. Fina bilder! Äntligen är våren kommit till Skåne!

  SvaraRadera
 5. Jättefina bilder.Nu händer det verkligen saker hos dig.Storken är ju verkligen mäktig att skåda och salskraken är verkligen en fin fågel.Men så här nära har jag inte kommit den men den är vacker.
  Är verkligen förtjust i långnäbbade högbenta fåglar.Älskar hägern tycker den är så fin och även trana och stork ingår i den kategorin.
  Har du varit i Hornborgarsjön?Inte jag...än...
  Som svar på din fråga.Ja bilderna är tagna öppet med fåglarna 4-5 m ifrån mig.Kul att kunna göra det.Även koltrasthanen är ganska så orädd.
  Ha en fin helg och månne solen lysa.
  //Kicki

  SvaraRadera
 6. Hej Klas!
  Härliga bilder i ett strålande väder, visst får man ha det så bra. Det är ju så härligt att plocka fram dessa bilder och minnen när man inte har det så bra på ena eller andra vist. Favorit bilden blir Salskraken, vilken vacker och speciell fågel. Ja, storken är ju också grymt speciell men de ser man ju lite oftare, i alla fall hos dig kan jag tro.
  Ha en underbar helg!!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 7. Vilka fina bilder! och lika fina fåglar förståss! Här brukar de skåda salskrake, men ofta väldigt långt ut till havs...

  SvaraRadera
 8. Tjusiga Salis! Nu blev jag avundsjuk. Är den stationär där under säsongen tro eller är det tillfällig besökare bara, vet du det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodar att han var/är högst tillfällig besökare. Jag är vid sjön - Krankesjön - nästan varje dag och hans uppenbarelse var ffg.

   Radera
 9. Åhh... så vårligt och vackert! Njuter och beundrar bilderna och känslan.
  Ha en fin helg /Bea

  SvaraRadera
 10. Salskraken var ju bara vackrast vad gäller teckning. Fina storkar är vi ju nästan lite bortskämda med här.

  Men för min del blir det den lilla lärkan med den kaxiga minen som får 10 points :-)

  SvaraRadera